2022 október 2 vasárnap
KezdőlapÉrdekességekAz ukrán ügyészség számokat közölt a háború áldozatairól. Rengeteg köztük a gyerek...

Az ukrán ügyészség számokat közölt a háború áldozatairól. Rengeteg köztük a gyerek…

-

A legmélyebb fájdalom, amit egy ember átélhet, az a gyermeke halála. Ez egy olyan tragédia, amelynek nem szabadna megtörténnie. Egy szülőnek sem szabadna túlélnie a gyermekét. Pláne nem egy olyan dolog következtében, melyért politikusok viszálya a felelős. Az ukrán ügyészség közölte az adatokat. Félelmetes…

Gyermekáldozatokról szolgáltatott adatokat az ukrán ügyészség

Február 24-én orosz csapatok vonultak be Ukrajnába. Hamar bebizonyosodott, hogy Vlagyimir Putyin hadseregének nem lesz könnyű ddolga, ezért kénytelenek voltak stratégiájukat egy sokkal brutálisabbra változtatni. Az oroszok elkezdték bombázni a városokat, és civileket, köztük gyerekeket gyilkoltak.

Az ukrán főügyészség szerint 158 ​​gyermek halt meg, és legalább 254 gyermek megsérült az ukrajnai invázió kezdete óta. Ezek azonban nem végleges adatok, mivel az aktív harc alatt álló és megszállt területeken a veszteségek meghatározása folyamatban van. Különösen az ostromlott Mariupol, valamint Kijev, Csernyihiv és Luhanszk megyék egyes területei szerepelnek itt. Ezek olyan régiók, amelyek keményen megszenvedték az inváziót.

Eltérés a közölt statisztikákban

A közzétett statisztikák gyakran hagynak maguk után kívánnivalót, és többé-kevésbé eltérnek egymástól. Nincs ez másképp ezúttal sem. Az ukrán főügyészség szerint 158 ​​gyermek halt meg az ukrajnai invázió kezdete óta. Eközben a mariupoli hatóságok hétfőn közölték, hogy az orosz ostrom kezdete óta csaknem ötezren haltak meg a városban. ember, köztük 210 gyerek. Ennek a számnak semmi köze az ukrán ügyészség által közzétett adatokhoz.

A jelentős eltérés egyetlen ésszerű magyarázatának az tűnik, hogy a főügyészség számításai során nem vette figyelembe azon áldozatok számát, akik például az oroszok által ostromlott helyeken halnak éhen. Számuk napról napra változik.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek