2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEmberekAzok az emberek, akik mindig késnek sikeresebbek társaiknál - Íme a részletek

Azok az emberek, akik mindig késnek sikeresebbek társaiknál – Íme a részletek

-

Tanulmányok szerint azok a személyek, akik rendszeresen késnek nem azért teszik, hogy megbántsanak, hanem azért, mert egyszerűen képtelenek rá, hogy időben megjelenjenek. A pszichológia szerint kétféle embertípus létezik:

az (A típus) ők az agresszívabb, önkritikusabb, versenyképesebb és időérzékenyebb emberek;

illetve van a (B típus), akik inkább lazábbak, türelmesebbek, kreatívabbak és optimistábbak. Mostani cikkünkben bemutatjuk nektek a “B” típust és elmondjuk, hogy mely tulajdonságok terelik őket a siker felé.

1, Kreatívabbak

Azok az emberek, akik késnek, sokkal kreatívabbak, mint akik időben odaérnek az adott megbeszélésre. Eme emberek nemigazán félnek attól, ha megszegik a szabályokat, vagy ha komfort zónán kívül kell mozogniuk. Az összképet nézik és nem vesznek el a részletekben. A munka világában magas szintű teljesítményt nyújtanak, és kitűnő eredményeket érnek el.

2, Optimistábbak

Tanulmányok szerint, azok az emberek, akik késnek optimistábbak is, így kisebb-nagyobb akadályok esetén sem adják fel álmaikat.

Martin Seligman pszichológus kutatása szerint a legoptimistább eladók 88%-kal többet értékesítenek, mint a pesszimisták. Ez azért van, mert az optimisták nem ragadnak le, még akkor sem, ha probléma merül fel, mert mindig úgy vélik, van megoldás.

3, Univerzálisak

Ha a barátod mindig késik, az nem feltétlenül azért van, mert lusta. Vannak olyan emberek, akik megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy sikeresek legyenek. Ám ennek van egy hátránya, mégpedig, hogy elveszítik az időérzéküket. Nagyon oda kell figyelniük arra, hogy mindenkinek eleget tegyenek, és úgy szervezzék a napjukat, hogy senkit se bántsanak meg.

4, Lazábbak

Ők sokkal nyugodtabbak és lazábbak, nem stresszelnek, nem idegeskednek annyit, mint azok az emberek, akik mindig betartják a határidőket, és időben odaérnek egy megbeszélésre. Ez a hozzáállás fontos egy munkahelyen, hiszen határidő esetén sem pánikolnak be. Ennek hála sokkal hatékonyabban dolgoznak. Lehet, hogy késni fog a melóval, de hibát nem fogsz benne találni.

5, Maximalisták

Ha valaki rendszeresen késik, az azért történik, mert maximalista. Bizony, mivel lélekben felkészülnek a találkozóra, többször átöltöznek, hogy szuperül nézzenek ki, többször ellenőrzik a sminkjüket, hajukat…stb. Pontosan ebből kifolyólag szalad el mellettük az idő.

Egy tanulmány szerint ezek az emberek, nem hagynak félbe semmit még akkor sem, ha tudják el fognak késni. Számukra nagyon fontos, hogy amit elkezdtek azt be is fejezzék. Nem csoda, hogy az ilyen emberekért kapva-kapnak a munkahelyeken.

Te gyakran késel?

Ezek is érdekelhetnek