2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapÉletmódAzt javasolták, hogy vetesse el, de Ő nem adta fel. 66 évesen...

Azt javasolták, hogy vetesse el, de Ő nem adta fel. 66 évesen szülte meg első gyermekét

-

Manapság az emberek nagyon sokat ítélkeznek, egy-egy döntés felett. Ezzel a román anyukával is ez történt. 2005-ben kapott figyelmet a nemzetközi médiában is, ugyanis egy meglehetősen ritka csoda történt vele. Ugyanis, 66 éves korában megszülte kislányát. Nem is kell mondanunk, hogy az idős anyuka kapott hideget és meleget egyaránt.

A hölgy neve Adriana Iliescu, aki 2005-ben vált ismertté, ugyanis megszülte első kislányát, Elizat. Ekkor 66 éves volt és ő vált a világ legidősebb anyukájává. Ám ez nem sokáig tartott, ugyanis 2006-ban egy másik hölgy megdöntötte a rekordot.

A hölgyről rengeteg cikk született a hazájában és világszerte is. Sokan bírálták és önzőnek nevezték. Ő ezt egyáltalán nem így gondolja, akkoriban azt nyilatkozta hogy a legboldogabb embernek érzi magát ezen a Földön. 2005 nagyon nehéz év volt Adriananak az óriási öröm mellett. Úgy döntött, muszáj elengednie azt a rengeteg bántást és rosszindulatú megjegyzést amiket kapott. Tudta, ha nem így tesz, az megkeseríti az életét.

Ezért 2010-ben, amikor kislánya már 5 éves volt, úgy döntött tiszta vizet önt a pohárba és elmondja véleményét.

“Tudom, az arcom nem úgy néz ki mint egy 20 évesnek, sajnos az idő rajtam is meglátszik. Viszont azt érzem, hogy semmivel sincs kevesebb energiám, mint egy fiatalnak. Egészségesebb vagyok mint a legtöbb fele ennyi idős nőtársam. Az emberek rendszeresen nagyinak szólítanak, de nem is érdekel és szerencsére Elizát sem zavarja.”

Ebben a 2010-es interjúban elmondta, hogy akár még egy gyermeket bevállalna, hiszen orvosilag teljes mértékben lehetséges. Azonban erre azóta sem került sor.

“Nem dohányzom és nem iszom. Ha addig fogok élni, ameddig a szüleim, akkor a lányom 20 éves lesz, amikor meghalok. Addig még rengeteget szeretnék tanítani neki!”

Adriana fiatal korában férjhez ment és családot szerettek volna alapítani. Ám elvesztették a babát és a férfi ezért elhagyta a feleségét. Ez óriási törés minden nő életében, Adriana nagyon nehezen tudta feldolgozni. Ezek után a munkába temetkezett és minden energiáját egy bukaresti egyetem professzori karrier elérésére összpontosította.

“37 éves voltam, amikor elértem a doktori fokozatot. Ekkor éreztem először azt, hogy most készen állok egy gyermek érkezésére. Ami miatt még bonyolultabb lett a helyzet, hogy IVF kezelésre volt szükség.”

Amikor elmesélte a családjának és barátainak, hogy mi a következő célja az életben, sokan bolondnak gondolták és többen el is pártoltak mellőle. Tudta, hogy neki ez lenne a legnagyobb boldogság, nem vágyott semmi másra. Az első kezelés sajnos nem sikerült. Második alkalommal azonban hármas ikerterhessége lett, de csak egy baba, Eliza maradt életben. Koraszülöttként jött a világra és sokáig a kórházban ápolták, de teljesen egészséges.

Eliza már egy gyönyörű 17 éves hölgy, aki édesanyja nyomdokaiba szeretne lépni az akadémián. A lány imád tanulni és nagyon jó eredményeket ér el.

Anyukája elmesélte, hogy amikor kisbabaként meg akarta keresztelni, de az apácák sértődötten néztek rá. Egyikük annyit mondott, hogy:

“Ez a gyerek a sötét erő szülöttje.”

Én erre csak annyi mondtam:

“Nem, ez a gyermek Isten ajándéka!”

Adriana jelenleg 83 éves, még mindig félállásban előadóként dolgozik illetve gyerek könyveket ír.

Ezek is érdekelhetnek