2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberek"Azt mondta azért csalt meg mert kövér vagyok" - A legédesebb bosszút...

“Azt mondta azért csalt meg mert kövér vagyok” – A legédesebb bosszút eszelte ki a volt barátnő…

-

Lisseth Exposito akkor volt a legboldogabb, mikor párja, Jose megkérte a kezét és egybe keltek. Az immáron boldog feleség azt gondolta, hogy élete végéig békességben és boldogságban fog élni szerelmével, ám az élet felülírta álmait. Akkor kezdődött minden rossz, mikor esküvőjük után egy évvel Lisseth teherbe esett, s ezzel megváltoztak az étkezési szokásai.

Gyakorlatilag mindent megevett a mekis gyors kajától kezdve a süteményeken át… mindent. “Volt mentségem arra, hogy azt egyem, amit szeretek, és meg is tettem. Azt mondtam magamnak, hogy ez csak a baba súlya, de legbelül úgy éreztem, mintha három gyereket cipelnék. Jose állandóan kövérnek nevezett, és megígértem neki, hogy lefogyok.”

Miután megérkezett kislányuk Lissmar, továbbra sem tudott lemondani a kajákról. Nem sokkal később Lisseth súlya elérte a 139 kilogrammot és az angol 24-es méretet. Josenak mázlija volt, mert semmitől sem hízott meg bármit is evett.

Drasztikus hízása után férje gonosz módon kezdett bánni vele. Állandó rosszindulat és fájó megjegyzések hagyták el a száját, amivel pillanatok alatt megbántotta gyermeke anyját. Hidegsége és kimértsége miatt Lisseth sem szerette már magát, és az evésbe menekült.

“Apró gúnyolódással kezdődött, de hamar kegyetlen tréfálkozásba csapott át. Kétségbeesetten szerettem volna az a homokóra alkatú lány lenni, de nem volt elég akaraterőm vagy önbecsülésem a diéta elkezdéséhez.” – mondta.

Jose nem mutatott iránta szeretetet, és ezért még inkább az étel lett a barátja.

„Amikor érdeklődést tanúsítottam iránta az ágyban, ő a másik irányba fordult, és elaludt. A megjelenésem taszította. Ilyenkor sírva aludtam el.”

Egyik este, amikor Lisseth a vacsora után mosogatta a tányérokat, hallotta, hogy Jose elefántnak hívja őt. “Nem tudtam elhinni. Ránéztem, és újra elmondta. Megfordultam, és próbáltam leküzdeni a könnyeimet, és arra gondoltam, hogyan bánhat velem így?”

„A szavaitól megremegett a gyomrom, és mélypontra kerülte. Az étel lett az egyetlen dolog, ami egy pillanatnyi boldogságot adott nekem. Körülbelül 4000 kalóriát ettem naponta.”

“Jose undorodva nézett rám. Miközben a kanapén vacsoráztam. Hallottam, ahogy az orra alatt” kövér lánynak “nevez, miközben morzsák potyogtak a gyomromra.”

Kis idő után Lisseth észrevette, hogy Jose viselkedése megváltozott, és érezte, hogy valami nincs rendben.

„Hirtelen megváltozott a hozzáállása. Folyamatosan későn jött haza, és elrejtette a telefonját. Kezdtem paranoiásnak érezni magam, de ezt éreztem, hogy valami nincs rendben. Megfogtam a telefonját, és azon kaptam magam, hogy az üzenetei között lapozgatok. Több száz terhelő üzenetet találtam a postaládájában. Akkor valami megváltozott bennem. Undorodni kezdtem tőle. Amikor este a kulcsa megcsörrent a zárban leugrottam az ágyról és közöltem vele, hogy mit találtam.”

Nem tagadta, sőt azt mondta én vagyok a hibás, mivel kövér vagyok. Azt mondta, mindig csúnya leszek. El voltam keseredve, de emellett határozott voltam. Eldöntöttem, hogy ez az ember soha többé nem bánthat meg.”

Ezután Lisseth szakított Joseval és beadta a válókeresetet. Megfogadta, hogy lefogy és egészségesebb életet fog élni. Ennek érdekében elment az orvoshoz, hogy megtudja milyen lehetőségei vannak.

„Az én méreteimmel a gyomorgyűrű beültetés lehet az egyetlen lehetőség. Hitetlenkedve bámultam magam elé, és visszautasítottam a műtétet. Elhatároztam, hogy anélkül is le fogok tudni fogyni. Tudtam, hogy meg tudom csinálni. Lisseth megváltoztatta étrendjét, lecserélte a gyorsételeket salátára, csirkére, és 10 hónap alatt átalakult.

„Nagyszerűen kezdtem érezni magam. Beiratkoztam egy edzőterembe, ahol az emberek először bámultak engem, de végül visszanyertem az önbizalmamat. Szép lassan kezdett leolvadni rólam a felesleg. A ruháim egyre jobban lötyögtek rajtam és kisebb méretűt kellett vennem. 50 kilót sikerült leadnom és szilveszterre már 14-es (eu 42) méretű ruhát viseltem.

“Jose minden hétvégén eljött Lissmarért. Amikor meglátott, nem tudta elhinni, amit lát. Azt mondta, hogy dögös vagyok. Szavai nem érintettek meg, nem hagytam, hogy megtévesszen. Soha többé nem hagyom neki, hogy az életem része legyen. Most példakép vagyok a lányom számára és bebizonyítottam Josenak, hogy tévedett.”

Jose elismeri, hogy hatalmas hibát követett el.

“A szakításunk egyik oka az volt, hogy nagyon kövér volt, és ezért csaltam meg egy másik nővel. Sajnálom, amit tettem.” – mondta Jose.

Ezek is érdekelhetnek