2023 március 21 kedd
KezdőlapTörténetekBaltával törte ki az autó ablakát, hogy megmentse a kiskutya életét

Baltával törte ki az autó ablakát, hogy megmentse a kiskutya életét

-

A nyári forróságban különösen fontos, hogy odafigyeljünk arra, mit vagy éppen kit hagyunk az autóban. A sofőrök egy jelentős része rendkívül hanyag és felelőtlen, ugyanis felhúzott ablaknál kocsiban hagyja vagy felejti gyermekét, házi állatát. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kinti hőmérséklethez képest a járműben kibírhatatlan hőség van, emellett a levegő is gyorsan elfogy. Sajnos sok esetben már nem lehet megmenteni az autóban maradt életen, mivel a segítség túl későn érkezik.

150511216
Baltával törte ki az autó ablakát, hogy megmentse a kiskutya életét

Szerencsére a következő történet nem zárult tragédiával. Az angliai Berkshire-ben egy brit férfi észrevette, hogy egy Volkswagen Golf személygépkocsiban egy kiskutya szenved a hőségtől. A férfi egy pillanatig sem habozott, egy baltával azonnal betörte a kocsi ablakát és kiszabadította a yorkshire terriert. Odakint 34 fok volt, vagyis az autóban ennél sokkal magasabb hőmérséklet uralkodott és a kutyus már nem bírta volna sokáig. Nem mellesleg ez volt év legmelegebb angliai napja.

kuty
Baltával törte ki az autó ablakát, hogy megmentse a kiskutya életét

Többen is szemtanúi voltak a férfi hőstettének és aggódva figyelték, mi történik és vajon a kiskutya életben van-e még. A szegény állat már nagyon rossz állapotban volt. Néhány rendőr éppen ebédet vásárolt a közelben, így a férfinak nem kellett az autóba nyúlnia, az egyenruhások szedték ki onnan a szerencsétlenül járt állatot. Öt percet ugyan még vártak, hisz a kutyus ekkor már friss levegőhöz jutott, de a tulajdonos ez idő alatt sem érkezett vissza a gépjárműhöz.

Autoba zart kutya
Baltával törte ki az autó ablakát, hogy megmentse a kiskutya életét

Az autó tulajdonosa egy nő volt, aki kislányával éppen bevásárolt. Visszatérve a kocsihoz azt állította, hogy csupán húsz percet töltött az áruházban, ám a szemtanúk azt mondták, legalább negyvenöt perce nem láttak senkit az autó körül. Valamint kérdőre is vonták a kutya gazdáját, hogy a lányával is megtette-e volna ugyanezt.

Az interneten futótűzként terjedt a történet. A nőt nem kímélték a hozzászólók, a baltás férfiből pedig, igazi hős lett. Egyébként a rendőrök nem hagyták gazdájánál a kutyát, azonnal állatorvoshoz vitték őt.

Ezek is érdekelhetnek