2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekBarátai mondták el neki örökbefogadó szüleiről az igazságot - Kiderült az egész...

Barátai mondták el neki örökbefogadó szüleiről az igazságot – Kiderült az egész város tudott róla, csak ő nem

-

Régen úgy tartották, hogy a család szent és sérthetetlen mindegy mi történik. Amióta azonban egyre több konfliktus és nézeteltérés, vagy még rosszabb helyzet alakul ki a családokban, az emberek próbálnak belőle menekülni. Van az a pont, mikor már olyan szinten mérgező a viszony, hogy nem lehet elviselni és sokkal jobb, ha a családtagok megszakítják egymással a kapcsolatot.

Olyan is előfordul egy családban, hogy nem várt jövevény érkezik, ezzel pedig felborul a rend és a béke. Ez általában akkor fordul elő, mikor valaki titkos szerelmi viszonyt folytat egy másik személlyel. Annak érdekében, hogy a család hírnevén ne essen csorba a törvénytelen gyermeket örökbe adták vagy árvaházba vitték.

Hasonló dolog történt cikkünk főszereplőjével, Steve Lickteiggel is, akit egy árvaházból fogadtak örökbe. Élete azonban fenekestül felfordult mikor rájött a sötét igazságra.

A család

Steve Lickteig egy nagy boldog család tagja volt, holott tisztában volt vele, hogy örökbe fogadták. Ez a tény azonban nem jelentett számára problémát, mert mindenkit úgy szeretett, mintha édestestvére lett volna.

A biológiai szülő

Stevenek azt mondták a nevelőszülei, hogy egy árvaházban találtak rá. Az ott dolgozók közül senki sem tudta, hogy ki a biológiai anyja, ezért úgy döntöttek, hogy örökbe fogadják.

Az örökbefogadás

Annak ellenére, hogy a családban rengeteg gyerek volt, egyszerűen nem tudták ott hagyni a kis Stevet. Azonnal megkezdődött a kicsi örökbefogadása, és hamarosan a család teljes jogú tagja lett. Stevet hazavitték, majd elkezdett cseperedni. Nagyon boldog volt, iskolába járt, szerető tesók vették körül és az otthon melege is megnyugvással töltötte el.

A bonyodalom

Mikor Steve a középiskolai évek vége felé közeledett, egyedül csak az érettségi tartotta vissza attól, hogy katona legyen. Tudta, hogy élete hamarosan megváltozik, de nem hitte, hogy ilyen mértékben.

A pletykás barátok

Az érettségi előtti éjszakán Steve néhány barátjával együtt lógott a városban. Minden nagyszerűen ment, amíg két másik srác, Vance és Alan el nem mondta neki, hogy tudják ki az igazi édesanyja.

Biológiai anya

Steve eleinte kételkedett abban, hogy a két fiú ismeri az anyját, főleg úgy, hogy soha nem készült DNS vizsgálat, mely támpontként szolgálhatna a megtalálásában.

Az anya neve: Joanie

Elmondták neki, hogy a biológiai édesanyja valójában Joanie. Ezzel viszont csak egy probléma volt. Steve pontosan tudta kicsoda Jonaie. Ő volt az idősebb testvére.

Mindenki tudta

Mint kiderült, nemcsak Alan és Vance ismerte a Lickteig -család titkát, hanem az egész város. Annak ellenére, hogy mindenki tudta, soha senki nem mondta el Stevenek.

Szembesítés

Steve nem szembesítette azonnal a nevelőanyját, hanem szépen kivárt. Megvárta a megfelelő alkalmat, hogy számon kérhesse a történteket. Steve nevelőanyja olyan helyzetet teremtett, mely lehetőséget adott Stevenek arra, hogy kitálaljon és számon kérje a igazságot.

Az a bizonyos absztinencia beszéd

“Másnap reggel anyám bekapcsolta a TV-t és az egyik prédikátor az absztinenciáról beszélt.” (*Absztinencia: önkéntes tartózkodás valamiféle vágy vagy testi cselekvés kielégítésétől, melyek testi élvezetet okoznak.)

Tagadás

Steve leterítette a lapjait. “Ezt Joanienak is megmutattad? Elmondtad neki az absztinenciát?… Tudod, mikor teherbe esett velem?” Steve nevelőanyja tagadta, hogy Joanie lenne a vérszerinti édesanyja.

Az igazság

Kiderült, mikor Joanie fiatal leányzó volt, sokat veszekedett az édesanyjával Mary Jannel. 20 évesen Joanie otthagyta a családot és Kaliforniába költözött. Ott megismerkedett egy idősebb férfival, aki egyből levette őt a lábáról. Nem sokkal később Joanie teherbe esett, de a kapcsolatuk sajnos nem úgy alakult, ahogy a mesékben.

Az egyetlen lehetőség

Fiatalon és egy törvénytelen gyermekkel a szíve alatt Joanie hazatért a családjához. Mivel kapcsolata botrányt okozott volna a külvárosban ezért Mary Jane megoldást kínált neki, hogy elrejtsék a gyermeket.

Hamis örökbefogadás

Ahelyett, hogy hagyta volna, hogy Joanie nevelje fel Stevet, Mary Jane úgy döntött árvaházba viszik és egy kamu örökbefogadást fognak szervezni. Bár a városban mindenki tudta az igazságot senki sem mondta el neki. Egyedül Alan és Vance nem tudták már magukba tartani ezért kitálaltak.

Béke

Érthető módon ez az egész incidens nagy hatással volt Stevere. Miután elhagyta otthonát, Joanie-val sikerült egy kis békét kötnie. Végülis a vér nem válik vízzé.

A kapocs

“A kapcsolatunk nem a legjobb, de nem is a legszörnyűbb” – mondta egy 2019-ben készült interjúban. “Eleinte nehéz volt a helyzet, de szép lassan minden a helyére került.” Történetük arra ösztönözte a többi örökbefogadott embert, hogy keressék meg biológiai családjukat.

Hallottál már hasonló esetről az ismeretségi körödből?

Ezek is érdekelhetnek