2022 december 4 vasárnap
KezdőlapHírekBayer Zsolt: "Aki elhiszi, hogy a lángoló Amazonas igaz, az egy taknyos...

Bayer Zsolt: “Aki elhiszi, hogy a lángoló Amazonas igaz, az egy taknyos hülye gyerek”

-

“Ég az esőerdő az Amazonasnál. Mindig ég. Égett tavaly és előtte” – publikálta Bayer Zsolt, a Fidesz 5. párttagkönyvének tulajdonosa.

A világ aggódó tekintete már egy hete az Amazonast figyeli, hisz az esőerdő majdnem teljes terjedelmében lángokban áll. A természeti katasztrófáért a szakemberek az embereket okolják a sok gyújtogatás miatt. Különböző állítások szerint szándékos gyújtogatásról van szó, mert a gazdáknak szüksége van a területre a gazdálkodáshoz. Azt azonban senki nem veszi figyelembe, hogy ezzel elveszítjük azt a fontos területet, amelynek segítségével az emberek oxigénhez jutnak.

Bayer Zsolt baloldali és liberális hisztiként állította be a történteket, valamint hozzátette azt is, hogy túl nagy figyelmet szentelnek a tíz Magyarország területével felérő erdőtűznek.

A politikus azt mondta, hogy az esőerdő kizárólag a gazdasági célok áldozata.

Bayer a szakértőket idézve azt írta, hogy az Amazonas nem juttatja extra oxigénhez Földünket, ami pedig úgymond oxigén többletnek mondható lenne, azt a termelés során felhasználják. Emellett Brazília jelentős gazdasági fellendülésben reménykedik, hisz nagy lépést tehetne előre, ha a leégett területeket a gazdaság szolgálatába állíthatná.

Az Amazonas-medencében egyedülálló állat-és növényvilág van, amely most megsemmisül, így számos élőhely és élőlény tűnik el örökre. Az esőerdő másik állítások szerint nem termel plusz oxigént, de otthona a világ legnagyobb vízhozamú folyójának, amelyből rengeteg tápanyag kerül a tengerbe, ami az ott lévő planktonokat és további élőlényeket táplálja.

Bayer kitért arra is, hogy Kanadában is hatalmas erdőtüzek tombolnak, mégsem okolják a kormányok egymást.

“Ez a legjelentősebb igazsághajlítás. ugyanis Bolsonaroval szemben Trudeau nem támogatja az erdőirtásokat, nem tüzeli fel a pártját támogató gazdákat a természeti örökség pusztítására gazdasági haszonért a politikai népszerűség oltárán”- folytatta.

Mindannyian tisztában vagyunk a klímaváltozás káros hatásaival, ezért fordul az egész emberiség figyelme a lángoló Amazonas és Brazília felé. Ez egy újabb figyelmeztető jel, hogy vigyáznunk kell bolygónkra, tevékenységünk nem tehet több kárt a természetben, hiszen gyermekeink és unokáink isszák majd meg a levét mindennek.

„Ebben a zajban kell meghallgatni az értelmes hangokat, e ricsajban kell megalkotni egy értelmes és elfogadható környezetvédelmi és klímastratégiát. Másképpen a Gyurcsányok, Jakabok meg az NGO-k fogják továbbra is ámítani a világot – mocskos önérdektől vezérelve” – fejezte be írását Bayer, aki ezzel belpolitikai kontextusba helyezte az eseményeket.

A Bayer Zsolt által vezetett Sajtóklubban Bencsik András egy focilabda segítségével mutatta be, hogyha az egész Amazonas-medencét elpusztítanák a lángok, akkor sem történne nagy baj.

Ezek is érdekelhetnek