2022 augusztus 17 szerda
KezdőlapEmberekBejelentették Fülöp herceg halálát Nagy-Britanniában

Bejelentették Fülöp herceg halálát Nagy-Britanniában

-

A minap írtuk, hogy Fülöp herceg túl van a szívműtétjén és vissza is vitték a magánklinikára, ahol még néhány napig megfigyelés alatt tartják. A február 16-án kórházba kerülő 99 éves hercegről rengeteg pletyka keringett, hogy covidos, és amiatt kellett befeküdnie, de olyat is híreszteltek, hogy valami titkos betegsége van csak nem merik megmondani.

Most viszont megint újabb álhírek keringenek a világhálón, mégpedig az, hogy Edinburgh hercege elhunyt. Az egyik brit vasúttársaság kezdte el terjeszteni ezt a rémhírt, persze nem szándékosan.

“Elszomorít minket királyi fensége, Edinburgh herceg halála.” – állt hatalmas betűkkel a társaság weblapján.

Mivel valóban kevés információ szivárgott ki a herceg hogylétével kapcsolatban, így nem tartották az utasok annyira lehetetlennek a dolgot, miszerint II. Erzsébet férje elhunyt.

Hozzá kell tenni, hogy ha a herceg valóban eltávozott volna, akkor azt a BBC már rég bejelentette volna, ugyanis a forgatókönyvet már réges-rég megírták. Amennyiben II. Erzsébet férje egyik napról a másikra hunyna el, azt reggel 8 órakor azonnal bejelentenék a BBC Newsban.

Mivel azonban semmi ilyesmi nem történt, ebből kifolyólag nem lehet arra következtetni, hogy Fülöp herceg elhunyt. Az ilyen fontos bejelentéseket a királyi család is nagyon komolyan kezeli, így kizárt dolog, hogy a herceg nem él. Sőt az imént említett BBC még arról is tájékoztatta a briteket, hogy a herceg szívműtéten esett át, de már visszaszállították a kórházba és jelenleg is lábadozik, ezért még jó pár napig bent marad.

Ez azonban nem nyugtatta a briteket, főleg azért, mert nem sokkal később a BBC Scotland véletlenül, egy teljesen más témájú műsor során archív fekete-fehér képeket tett közzé a királynő férjéről. A brit állampolgárok ezt egy jelnek vették, miszerint Fülöp herceg meghalt, csak titkolják.

Amint az ominózus vasúttársaság tudomást szerzett a tévesen közzétett információról azonnal eltávolította a nyilatkozatot és elnézést kértek mindenkitől. Jelenleg is vizsgálják, hogyan történhetett a dolog.

Ezúton is értesítünk mindenkit, hogy II. Erzsébet férje, Fülöp edinburghi herceg nem hunyt el!

Ezek is érdekelhetnek