2022 július 5 kedd
KezdőlapHírekBetiltották az iskolában a mobiltelefon használatát a 15 éven aluli gyerekeknek

Betiltották az iskolában a mobiltelefon használatát a 15 éven aluli gyerekeknek

-

A tanárok és szülők rengeteget panaszkodnak azért, mert a gyerekek túl sok időt töltenek az okostelefonok mellett, ez pedig a tanulás és a házi feladat megírásának rovására megy. Franciaországban azonban találtak egy lehetséges alternatívát a probléma orvoslására.

Franciaországban a 15 éven aluli gyerekek számára tilos a mobiltelefon használata az iskola területén belül. Ez a megszorítás nemcsak a tanítási órákra, hanem az ebédidőre is vonatkozik.

A korlátozás oka pedig az, hogy a fiatal generáció elkezdett mobilfüggővé válni. Emanuel Macaron, a francia elnök javaslatára, tavaly júniusban fogadták el a törvényt. Az intézkedés nemcsak a mobiltelefonokra vonatkozik, hanem érinti az okos órákat és a táblagépeket is. Annak a gyereknek, akinek van mobiltelefonja, ugyan magával viheti az iskolába, de a tanítási idő alatt egy szekrényben kell tartania azt, illetve egyáltalán nem veheti kézbe sem.

A szakemberek szerint a mobiltelefon-függőség antiszociális viselkedést okoz. A gyerekek érdektelenné válnak a világ dolgaival szemben, sőt, megnő a konfliktusok száma mind az iskolában, mind pedig otthon.

A túlzott mobilozás ingerlékenységet, szorongást, látás-és gerincproblémákat és nem utolsó sorban álmatlanságot is okozhat.

Ezek is érdekelhetnek