2022 október 2 vasárnap
KezdőlapHírekBorkai távozott a Fideszből, de továbbra is marad Győr első embere

Borkai távozott a Fideszből, de továbbra is marad Győr első embere

-

Ma nyilvánosság elé állt Borkai Zsolt. Sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy kilép a Fideszből, de továbbra is marad Győr polgármestere.

“A velem kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a Fidesznek, ezért kilépve a Fideszből független polgármesterként fogom vezetni a várost” – mondta a politikus a győri városházán.

Tizenhárom éve építi Győr városát, ezt továbbra is folytatni fogja a Fidesz-KDNP-vel együttműködve. Döntésében a város lakói segítettek Borkainak azzal, hogy újra megválasztották őt. Véleménye szerint ezzel felhatalmazták és támogatták abban, hogy ne lépjen vissza a polgármesteri címtől. Borkai köszönetet mondott a családjának és a győrieknek támogatásért. Hatalmas érdeklődés övezte a mai sajtótájékoztatót, de Borkai előre bejelentette, hogy nem tehetnek fel neki kérdéseket, mert nem fog válaszolni azokra.

Az esemény jelentős biztonsági intézkedések mellett zajlott le, ahol körülbelül fél tucat biztonsági ember figyelte az újságírók mozgását, akik még a mosdóba sem mehettek ki.

Borkai Zsoltról október elején láttak napvilágot kompromittáló felvételek, amelyeken fiatal lányok társaságában meglehetősen jól szórakozik. Az Ördög Ügyvédje, akinek személye továbbra is ismeretlen a nyilvánosság számára, videókat és fotókat töltött fel az internetre az ominózus partiról, amely egy horvátországi luxusjachton történt. Napokig azonban bujkált a nyilvánosság elől, majd egy rövid nyilatkozatban kért bocsánatot és közölte, nem követett el bűncselekményt. Borkai ennek ellenére nyerte meg a vasárnapi polgármester-választást.

Az ügy a győri pénzügyi elit korrupciós ügyekre is rávilágított, valamint rendkívüli módon megrogyasztotta a Fidesz önkormányzati kampányát is. A horvát rendőrség pedig továbbra is vizsgálja az ügyet.

Ezek is érdekelhetnek