2022 május 17 kedd
KezdőlapHírekBorkai Zsolt már holnap távozhat a Fideszből

Borkai Zsolt már holnap távozhat a Fideszből

-

Orbán Viktor kérésére, aki jelenleg külföldön tartózkodik, Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, aki vasárnap megnyerte a választást, így ismét Győr polgármestere lett. A találkozón történteket holnap, azaz kedden maga Borkai ismerteti majd, egy sajtótájékoztató keretében fogja közölni, hogy kilép-e a Fideszből.

A szexbotrányba keveredett politikus már a választások előtt közölte szavazóival, hogy nem fog visszalépni és indulni fog a vasárnapi választásokon. A nyilvánosságra hozott videók és képek ellenére Borkai tegnap Glázer Tímeával szemben aratott győzelmet.

Kósa Lajos már ma este az egyik televíziós műsorban megerősítette a találkozó megtörténtét, ennél többet azonban nem mondott, ugyanis a győri polgármester holnap a győri városházára hirdetett sajtótájékoztatón mindenről beszámol majd.

Már követelték Borkai lemondását a botrány után is, ő azonban nem így tett. Ha holnap mégis lemond, az azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem hagyta következmények nélkül a történteket. A győri polgármesterről készült felvételeken jól látszik, ahogy a politikus nála sokkal fiatalabb lányok társaságában rendkívül jól érzi magát.

Gulyás Gergely az üggyel kapcsolatban annyit mondott, hogy ugyan elítélendő Borkai viselkedése, de a sajtó helytelenül cselekszik, hisz nem kellene kiemelten foglalkozni a már kirobbant botránnyal, mert az nem a nyilvánosságra tartozik. “A kormánynak semmilyen feladata nincs az ügyben, mert semmi köze nincs hozzá” – tette hozzá Gulyás.

Az, hogy Borkai továbbra is polgármester marad-e, arra nem tér ki a kormánylap. Amennyiben nem, akkor időközi választást kell kiírni Győrben, amelynek megtartására csak jövő tavasszal lenne lehetőség.

Ezek is érdekelhetnek