2022 július 3 vasárnap
KezdőlapÉletmódBotrány az élelmiszerüzletben. Lopással vádolták az anyát, mert egy zsemlét adott a...

Botrány az élelmiszerüzletben. Lopással vádolták az anyát, mert egy zsemlét adott a gyermekének.

-

Azzal vádolják, hogy ellopott egy zsemlét egy szupermarketből. Megírta a történetét egy levélben, melyet a szerkesztőségünknek címezett. Mit gondoltok?

Elment a gyerekekkel bevásárolni, pár perc múlva már lopással vádolták!

Az anyuka megindító levelet írt a szerkesztőségünknek. Ebben elismeri, hogy nem szeret a gyerekeivel vásárolni menni. Tény és való, hogy nem egyszerű velük. Sajnos nem mindig tudja “lepasszolni” őket a férjének, hiszen az apa is dolgozik. Szóval van az úgy, hogy egyszerre kell bevásárolni és a gyerekekre vigyázni. Legutóbb is így történt.

Egy 5 éves lánya és egy 2 éves fia van. A gyerekek nem igazán szeretnek a szupermarketbe lenni. Teljesen érthető. Az anyuka azonban rutinos volt és nagyjából sikerült neki lekötni a gyerekeket. Valami meglepetést vagy jutalmat kapnak cserébe, ha jól viselkednek. A lánnyal nincs is különösebben gond, de a fiával nem ennyire egyszerű a helyzet.

“Nem könnyű velük. Néha rájuk tör az öt perc és akkor csak üvöltenek meg visítanak. Persze a legnagyobb tömeg kellős közepén. De ezt minden szülő tudja. Ilyenek a gyerekek. Ilyenkor persze mindent megtenne az ember, hogy abbahagyják a hisztit.”

Az anya elmesélte, hogy a kisfia hisztizni kezdett az utolsó bevásárlás alkalmával. Hogy lecsitítsa és nagyjából békésen bevásárolhasson a kezébe nyomott egy zsemlét, hogy azt majszolgassa. A dolog be is vált.

“Elkezdett nyafogni a pékáruk mellett. Fogtam egy zsemlét és a kezébe nyomtam. Azonnal lenyugodott. Elégedetten ücsörgött a bevásárlókocsiban és majszolgatta. Mindenki boldog volt.”

Ekkor váratlanul az üzlet biztonsági őre odalépett a nőhöz. Egész idő alatt az anyát és a gyerekeket figyelte, és most úgy döntött, közbelép.

“Azt mondta, hogy ez lopás. A zsemle hamarosan eltűnik és biztosan nem lesz kifizetve.”

Az anya idegessége ellenére magyarázkodni kezdett az alkalmazottnak, hogy a pénztárnál szólni fog, hogy üssenek fel további egy zsemlét. A “szekust” ez a válasz nem győzte meg. Sőt, kijelentette, hogy kötve hiszi, hogy bevallja ezért majd ő is odamegy, hogy biztos rendezve legyen.

Az édesanya tovább vásárolt, de a biztonsági őr folyamatosan követte őket. Amikor az asszony végre a pénztárhoz ért, a biztonsági őr megkérdezte a pénztárost, hogy az anya bevallotta-e, hogy a fia megevett egy zsemlét. Miután tisztázva lett, hogy igen, felütötték a biztonsági őr sarkon fordult és visszament a vásárlótérbe. Nem is kért bocsánatot.

A felháborodott nő a következő szavakkal fejezte be levelét:

“Legalább valamit mondott volna. Tolvajként bánik velünk aztán meg se szó, se beszéd lelép. Botrány!”

Egyrészt nem meglepő, hogy a dolgozók aggódnak amiatt, hogy az áruk “eltűnnek” a polcokról. Hiszen még ők is megvádolhatók lopással. Másrészt a fent leírt helyzetben empatikusabbnak kellene lenni, és egy kétgyermekes anyát zsemlelopással vádolni nevetséges. Vagy talán nem kellene olyan terméket megenni, ami még nincs kifizetve?

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

*a fényképek tájékoztató jellegűek

Ezek is érdekelhetnek