2022 július 3 vasárnap
KezdőlapCelebBronzérmes lett a tokiói olimpián a 13 éves lány, aki Youtuberól tanult...

Bronzérmes lett a tokiói olimpián a 13 éves lány, aki Youtuberól tanult meg gördeszkázni

-

A 13 éves Sky Brown beírta magát az Olimpia történelmébe, ugyanis 13 évesen bronzérmet nyert gördeszkázásban. Azzal is felkeltette az emberek figyelmét, hogy Nagy-Britannia valaha élt legfiatalabb versenyzőjeként dobogós helyezést ért el.

A Japánban született Sky-t japán-brit szülőktől származik és a leghihetetlenebb az, hogy mindent, amit a gördeszkázásról tud, Youtube videókból sajátította el. Később olyan legendához csapódott, mint Shaun White, aki háromszoros olimpiai aranyérmes snowboardos.

Brown számára a határ a csillagos ég is lehet, hiszen már most, ennyi idősen rengeteg versenyt tudhat a háta mögött. Korábban részt vett a Dancing with the Stars című műsorban, saját könyvet is írt életéről, most pedig lehetősége volt kijutni a tokiói olimpiára.

Sky Miyazakiban él szüleivel, és házuk kertjében saját gördeszka rámpán gyakorolhatja a legkülönlegesebb trükköket. Mivel szülővárosában nincsenek gördeszkaparkok, ezért kénytelen volt építtetni egyet. Nagy segítségére volt édesapja, aki maga is nagy gördeszkás volt. Persze kezdetben nem akarta, hogy ő is ezt a sportot válassza, de mára már megbékélt vele.

Sky családja

“Apám nem akarta, hogy gördeszkázzam. Nagyjából két-három éves lehettem, mikor felfedeztem a hátsó udvarban egy mini rámpát, amit még ő épített. Mivel a gördeszka volt a kedvenc játékom, kipróbáltam. Szerelem lett első próbálkozásra.” – mondta Sky a The Telegraphnak.

8 éves volt, mikor profi versenyekre jelentkezett. Ez azonban egy debütálás volt számára, amit ma már el szeretne felejteni, mivel komoly sérülést szerzett. 2017-ben beváltotta ígéretét és dobogód helyen végzett egy ázsiai verseny döntőjében.

10 évesen profi sportoló lett belőle és elismerték a világ legfiatalabb profi gördeszkásának. Ezután a Nike megkereste és szponzori szerződést ajánlott neki. Annyira rajongtak a tehetségéért, hogy rövid időn belül a figyelem középpontjába került. Olyan hírességekkel együtt szerepelt a TV-ben látható reklámokban, mint Simone Biles olimpiai tornász és Serena Williams teniszezőnő.

Népszerűsége révén megugrott a közösségi média státusza, s ennek révén egymillió követőre tett szert Instagramon. 2021-ben lehetőség adódott arra, hogy részt vegyen a tokiói olimpián.

Kaliforniában egy edzése során komoly sérülést szerzett. A kórházban azt mondták, hogy koponyatörést szenvedett el és a csuklója valamint a keze is eltört. Az orvosok nagyon aggódtak miatta, mert jó ideig nem reagált. Brown apja úgy nyilatkozott, hogy “szerencséje volt, hogy életben van”

Annak ellenére, hogy a lány beismerte ez volt élete legrosszabb esése nem tántorodott el. Eltökélt volt, és kész volt mindent megtenni, hogy visszanyerje teljes erőnlétét az olimpiai dicsőség érdekében.

Egy idő után olyan hírnévre tett szert, mellyel számos TV-s felkérést kapott. A legemlékezetesebb szereplése a Dancing with the Stars: Juniors – a Strictly Come Dancing amerikai változatában volt, amit 2018-ban rendeztek meg. Mint kiderült ő nyerte meg azt a szériát.

Sky és partnere, JT Church teljesen elkápráztatta a zsűrit és a közönséget is. Miután megnyerte Sky üzent rajongóinak:

“Nincsenek szavak, de itt egy kép, ami mindent elmond.” – írta képéhez Instagramon.

“Nem hiszem el, megnyertük az első @dwtsjuniors” – folytatta. – A teljes szívemet odatettem, és nagyon jól éreztem magam.

Sky ezek után inspirálni kezdte a többi fiatalt és kamaszt. Megírta első könyvét, melynek a “Ő írta első könyvét, a találó címet viselő „Sky’s the Limit: Words of Wisdom from a Young Champion” címet adta.

A könyv inspiráló idézeteket tartalmaz, valamint olyan fotókat, melyet családjával készítettek.

Mottója: “Légy bátor, erős, szórakozz és csináld azt, amit szeretsz!”

Ez a mottó jól szolgálta Skyt, mikor részt vett a tokiói olimpián és bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetnek