2022 december 9 péntek
KezdőlapEmberekBrüsszel újabb szankciókat akar. Bevallották, hogy nem a háború megállítása a céljuk...

Brüsszel újabb szankciókat akar. Bevallották, hogy nem a háború megállítása a céljuk…

-

Mostanra már az uniós vezetők is elismerték, hogy nem azért vetettek ki szankciókat az oroszokra, hogy megálljon a háború. Ennek ellenére, egy újabb, kilencedik szankciós csomagot próbálnak elfogadtatni.

Bővítenék az energiaszektorra vonatkozó szankciókat. Megtiltanák a nukleáris energia, illetve a fűtőanyagok területén az együttműködést az oroszokkal.

Orbán Viktor miniszterelnök már jelezte, hogy Magyarország ebben nem szeretne részt venni.

Európa tönkreteszi magát a szankciókkal

-jelentette ki a kormányfő. Ezúttal sem támogat Magyarország olyan szankciókat, amelyek a magyar emberek érdekeit sértené.

Brüsszelben a szankciók miatt komoly harcok várhatók, ezért is fontos a Nemzeti Konzultáció, hogy a kormány maga mögött tudja a magyar emberek támogatását.

„Ennek van jelentősége a tárgyalások során, el is fogom érni, biztos vagyok benne, hogy nagy csaták árán, de el fogom érni, hogy ha lesz 9. szankciós csomag, akkor a számunkra létfontosságú kérdésekben ott mentesítést kell kapnunk. Például az atomenergia kérdésében

Brüsszel november végéig benyújtja az Oroszország és Fehéroroszország elleni 9. szankciós csomag javaslatát. Ezeket december elején már jóvá is akarják hagyatni.

A szakértők szerint a szankciók nem az európai emberek érdekeit szolgálják. A döntéseik mögött kizárólag politikai érdekek állnak.

Brüsszel néhány hónapja azzal érvelt a szankciók mellett, hogy azok megállítják Oroszországot és elhozzák a háború végét. De most ezt letagadják, és azt állítják: ilyenről soha nem volt szó 

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek