2023 június 8 csütörtök
KezdőlapEmberekBrutálisan szétégett az édesanya egész teste, miközben a gyermekeit mentette az égő...

Brutálisan szétégett az édesanya egész teste, miközben a gyermekeit mentette az égő házból – Minden elismerésünk a hős anyukáé!

-

Egy édesanya hihetetlen dolgot tett. Házukban óriási tűz ütött ki, ám ő életét nem féltve mentette ki a lángok közül gyermekeit.

1498763478 angel fiorini mother daughter 0717

A tragédia 2016. október 28-án történt washingtoni otthonukban. Angel Fiorini, a 33 éves édesanya 3 gyermekével volt otthon. A 8 éves Giannával, a 4 éves Vinnievel és a 2 éves Rosalieval. Az édesapjuk, a 34 éves Aaron épp elment szórakozni a barátaival.

A hölgy éjfél körül arra ébredt, hogy nehezen kap levegőt.

„Pontosan emlékszem az érzésre, borzalmas volt. Nagyon furán éreztem magam, meleg volt és alig kaptam levegőt, mintha a tüdőm nem működne rendesen. Felkeltem, és a hálószoba ajtajához rohantam, ekkor már éreztem, hogy baj van. Az otthonom több mint fele lángokban állt. Az egész lakásban gomolygott a fekete füst. Gyorsan felkaptam az ölembe Vinniet és Rosaliet, kirohantam velük az udvarra. Azonnal fordultam is vissza Giannáért, egy pillanatig sem gondolkodtam, óriási adrenalin lehetett bennem.”mesélte el az édesanya.

k7LXUp7

„Akkora volt már a tűz, hogy a lányom szobájához csak hason kúszva tudtam eljutni. Mikor beértem a szobájába, lerántottam az ágyról, és a földön húztam ki, a testemmel védtem. Nagyon nehéz volt, de tudtam, hogy nincs más választásom. Amikor ki akartam nyitni a bejárati ajtót, miközben fordítottam el a kilincset, az izzó gomb bele égett a tenyerembe. Ez az utolsó emlékem, valószínűleg elájultam, mielőtt ki jutottunk volna.”

A tűzesetet észrevette egy nyugdíjas tűzoltó, Matt Burson, és rögtön a segítségükre sietett. Angel és Gianna is nagyon komoly égési sérüléseket szenvedett. Azonnal kórházba szállították őket, kritikus volt az állapotuk.

THP CHP 161117Sunsational 4072JPG

Angel légutai súlyosan sérültek, testének 43%-a megégett. Harmadfokú égési sérüléssel volt tele a karja, háta, végtagjai és a nyaka is. A karjukon nagy és fekete elszenesedett bőrréteg lógott. A karjai egy plafonhoz rögzített hálóban voltak, egy elősegítette a gyógyulást. Pár napig lélegeztető gépen tartották.


Kislánya szerencsére sokkal jobb állapotban volt, de az orvosok szerint, ha anyukája nem védi a testével, sokkal nagyobb baj lehetett volna.

Angel állapota rosszabbodott, bakteriális tüdőgyulladást és szepszist kapott. Az orvosok szerint nagyon kicsin múlt az élete, folyamatosan küzdöttek érte. Több szervi elégtelenség is jelentkezett, 10 napra kómába került.

THP CHP 161117Sunsational 4065JPG
NDdz7UH

Egy interjúban elmesélte Angel, hogy összesen 5 hetet töltött a kórházba. Aaron éjjel nappal vele volt, egy barátjuk vigyázott a gyerekekre. Rengetegen támogatták és aggódtak érte. Tudta, hogy muszáj felépülnie. Az anyuka 3 bőrátültetésen esett át, egyszer a combjából vettek ki egy darabot, és konkrétan átvarrták a hátára. Ez borzasztóan fájdalmas eljárás, de muszáj volt elviselnie, ha fel akar épülni.

nintchdbpict000349274629 e1504175583659

A tűzoltók nem tudták meg, hogy mi volt a tűz kitörésének oka. Angel szerint egy meghibásodott radiátor lehetett az oka.
„Nagyon izzadtam a bőrátültetés miatt, Giannát borzasztó rémálmok gyötörték. Nehéz volt vissza térni a normális életbe. Szörnyű volt, hogy mindenünket elvesztettük, a nulláról kellett újrakezdenünk. Minden emlék, minden tárgy, az egész életünk elégett. De mégis megvolt mindenünk, mert a családunk túlélte.” – mesélte Angel.

fire f

Aaron megkérte Angel kezét januárban. Ekkor már 15 éve együtt voltak, de valahogy mégsem jutottak el az eljegyzésig. Ez a szörnyűség talán még jobban megerősítette őket szerelmükben.
2017. júliusában össze is házasodtak, az egész család és a barátaik is ott voltak.
„Hálát adtam Istennek, hogy itt lehetek a családtagjaim között, hallhatom a hangjukat. A gyermekeink boldogok, egy életre összekovácsolt minket ez a borzalom. Életem legszörnyűbb időszaka volt, de a lényeg, hogy a lányom és én is túléltük. Újra megtenném érte!” – mesélte az Édesanya.

THP CHP 161117Sunsational 4066JPG

Ezek is érdekelhetnek