2022 július 5 kedd
KezdőlapHírekBuliból hazafelé tartó lányok kötöttek el egy buszt - Vádat emeltek ellenük

Buliból hazafelé tartó lányok kötöttek el egy buszt – Vádat emeltek ellenük

-

Idén áprilisban három nő egy buliból hazafelé tartva elkötött egy csuklós buszt a sándorfalvi pályaudvarról. A járművel még egy órán át furikáztak is a környéken és Szegeden.

Az ügyészség most vádat emelt ellenük. A vádiratban az szerepel, hogy a vádlottak közül ketten az autóbusz-társaságnál dolgoztak, így pontosan ismerték a buszok kulcs nélküli kinyitásának technikáját.

“Kiegészülve egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal 2019. április 5. napjáról 6. napjára virradóra Sándorfalva központjában a játszótéren beszélgettek és italoztak, majd az autóbusz pályaudvarra mentek. Valamikor éjjel 2 óra körül a mintegy 55 millió forint értékű autóbuszt kinyitották” – írták a közleményben.

A három nő fázott, ezért indították be a jármű motorját, amelyben tovább italoztak, mígnem egyikük a volán mögé ült és elindult. Először csak az állomáson körözött a busszal, később pedig a környékbeli tanyák közötti utakon is fordult egyet. Aztán visszatértek ugyan a pályaudvarra, de végül Szegedre indultak egy dohányboltba. Majd azt is elhatározták, hogy meglepik egy hajnalban műszakot kezdő kollégájukat és érte mennek.

A vádlottak hajnali négy óra környékén érkeztek vissza a sándorfalvai állomásra, de út közben Szegeden és Sándorfalván is két-két közlekedési táblát döntöttek ki, a buszban okozott kár pedig elérte a 600 ezer forintot.

A Szegedi Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottat és két, a busztársaságnál dolgozó fiatal felnőtt társát jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja. Az autóbuszt vezető nőnek pedig még ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is szembe kell néznie. A gyermekkorú vádlottal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette.

Ezek is érdekelhetnek