2022 június 27 hétfő
KezdőlapEgészségBüntetésre számíthatnak azok akik nem oltatják be magukat - Feltéve, ha bevezetik...

Büntetésre számíthatnak azok akik nem oltatják be magukat – Feltéve, ha bevezetik azt amit néhány orvos szeretne

-

Továbbra sem szeretnéd magad beoltatni? Akkor fizess bírságot. Egyes orvosok ezt szeretnék, ugyanis így a fennmaradó lakosságot is rá lehetne venni az oltásra.

Jelen állás szerint 5.663.658 honfitársunkat oltották be az elérhető vakcinák valamelyikével. Ahhoz, hogy a járvány gyakorlatilag kihaljon el kell érni a nyájimmunitást. Ehhez az kell, hogy az állományi immunitás elérje az 50-70%-os értéket.

Még mindig rengeteg az oltásellenes, akik félnek az oltóanyag következményeitől, de a statisztikák szerint a legtöbb esetben egyszerűen csak dacról van szó. Csak azért se.

A kötelező oltások bevezetésének ötlete már sokszor felmerült. Nem valószínű, hogy a kormány meg merné lépni egy ilyen lépést, de több orvos is felszólalt, hogy igenis az állampolgárokat kényszeríteni kellene. Ez a nép érdeke.

Jelen állás szerint senkit sem lehet COVID-19 elleni védőoltásra kényszeríteni. Az illető maga döntheti el, hogy beoltatja magát vagy sem. Persze a kormány május-június környékén komoly privilégiumokat biztosított a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Kényszeríteni csak kijárási tilalommal tudna, ami valljuk be, hogy erősen drasztikus lépés lenne. Ahhoz, hogy a vakcinázás elmulasztása miatti büntetések valóssággá váljanak változtatni kellene a törvényeken. Minden attól függ, hogy az egészségügyi miniszter rendeletében meghatározott kötelező védőoltások listáját hajlandók-e megváltoztatni.

Azért is állnak többen az oltás kötelezővé tétele mellett, mert nem szeretnének újabb lezárásokat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek