A 11 éves lány kómába esett. Az orvosok szerint agyhalott lett. Az igazság azonban teljesen más volt…

- Hirdetés -

A kis Viktóriának volt két testvére. Hármasikrek voltak. Már kislány kislány korában is nagyon szeretett mozogni. Kifejezetten tehetséges volt a sportokban. Egy igazán energikus gyerek volt.

Gyermekkorban kezdődött

11 éves korában a kis Victoria Arlen egy szokványos influenzán esett át. Legalábbis mindenki ezt gondolta, de a betegség egyre súlyosabbá vált. Tüdőgyulladás alakult ki, majd a lány deréktól lefelé lebénult. Apránként kezdte elveszíteni az irányítást a teste többi része felett is. A diagnózis megdöbbentő volt: Súlyos agyvelőgyulladás. Ez tönkretette az életét.

A család tehetetlen volt

A kislány szerettei tehetetlenül nézték, ahogy a 11 éves lány teljesen elveszti a mozgás-, evés- és beszédképességét. Az előrejelzések elég pesszimisták voltak. A szülők képtelenek voltak felfogni, hogy miért történik mindez pont az ő lányukkal.

2006-ra a lány kómába esett. Négy teljes évet töltött saját testébe zárva. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy vegetatív állapotban van. Nem hitték, hogy valaha is felépül. Ezt a szülők képtelenek voltak elfogadni.

- Hirdetés -
kep 2022 01 06 155321 A 11 éves lány kómába esett. Az orvosok szerint agyhalott lett. Az igazság azonban teljesen más volt...

Mindeközben Victoria nagyon is tudatánál volt. Hallotta az összes beszélgetést, amik az ágya mellett folytak.

kep 2022 01 06 155329 A 11 éves lány kómába esett. Az orvosok szerint agyhalott lett. Az igazság azonban teljesen más volt...

A lány végül felébredt a kómában. A teste eleinte nem reagált. Tudatni akarta a szüleivel, hogy jobban van. Kiabálni akart az orvosoknak, hogy egyáltalán nem halt meg. A teste, azonban nem engedelmeskedett a parancsoknak. Hallotta, amint az orvosok azt mondják a családjának, hogy élete végéig vegetatív állapotba marad.

A szülők hite

A szülők azonban nem hittek az orvosoknak. Függetlenül attól, hogy mit mondanak a szakemberek, a család sok időt töltött Victoriával. Folyamatosan beszéltek hozzá, béreltek egy szobát a kórház közelében, hogy közelebb lehessenek lányukhoz. A testvérek meséltek neki mindenről, ami a létesítményen kívül történt. Senki sem sejtette, hogy a lány hallotta őket.

- Hirdetés -
kep 2022 01 06 155200 A 11 éves lány kómába esett. Az orvosok szerint agyhalott lett. Az igazság azonban teljesen más volt...

A fordulat

2009-ben Victoriának sikerült szemkontaktust teremtenie édesanyjával. A lány fokozatosan kezdett „visszajönni”. Végre meg tudta mozgatni az ujját, majd a kezét. Az elmosódott szótagokból szavak és végül teljes mondatok lettek. Idővel megtanult önállóan enni.

A felépülés

kep 2022 01 06 155131 A 11 éves lány kómába esett. Az orvosok szerint agyhalott lett. Az igazság azonban teljesen más volt...

Bár felépülése sokáig tartott, Victoria nem adta fel. Minden nap tett egy kis lépést előre, és bátran küzdött. A bámulatos áttörést leszámítva a lány továbbra sem tudta mozgatni a lábát. Az ok a gerincvelő sérülése volt, és az orvosok nem adtak reményt a javulásra.

kep 2022 01 06 155117 A 11 éves lány kómába esett. Az orvosok szerint agyhalott lett. Az igazság azonban teljesen más volt...

A lány visszatért a sporthoz. Az úszás nemcsak szabadságot, hanem magabiztosságot is adott Viktória számára. 2012-ben, mindössze 17 évesen, a lány részt vett a paralimpiai játékokon. Három ezüstöt és egy aranyat vitt haza. Mellesleg világrekordot állított fel.

- Hirdetés -

Emberek millióit inspirálta szerte a világon.

2013-ban érkezett hozzá egy szakértő, aki segíteni akart a lábain. Az orvosok ostobaságnak tartották, de a lányt nem érdekelte a szkepticizmus.

Három év intenzív edzés, kínlódás és esések után Victoria megtette az első lépést. Bebizonyította, hogy az orvosok minden szava tévedés volt. Végül elkezdett egyedül járni. Bár 4 évig tartott a tanulás, hihetetlen siker volt. Erre nagyon ritkán van példa a történelemben.

10 évvel később

Victoria ma normális életet él. Nem akar megfeledkezni a múltról, mert az alakította az életét úgy, hogy azzá legyen, ami most. Inspirál másokat és mindenkinek bebizonyítja, hogy nem létezik lehetetlen. Az akaraterő minden akadályt legyőz!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!