2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekCovid oltás után bomlani kezdtek az erei - A ritka mellékhatás után...

Covid oltás után bomlani kezdtek az erei – A ritka mellékhatás után kerekesszékbe kényszerült

-

Mikor bejöttek a koronavírus elleni oltások, sokan óckodtak tőle, mert nem tudták, hogy milyen anyagokat is tartalmaz, illetve milyen mellékhatásai lehetnek. Rengeteg rémhír terjengett róluk emiatt pedig voltak, akik elfordultak tőle. Az idő előrehaladtával azonban többen is beadták a derekukat, viszont előfordultak esetek mikor súlyosabb mellékhatások léptek fel. Sok vitát váltott ki az AstraZeneca oltás, mely vérképzési zavarokat okozott ezért több országban is felfüggesztették annak használatát.

Courtney Keating olyan helyzetbe került a Covid oltás miatt, amit legvadabb álmaiban sem gondolt volna. A fiatal londoni származású nő azt állítja, hogy négy hétig kórházban feküdt, mert az oltás károsította az idegeit és ízületeit, emiatt pedig nem tudott járni.

A rendkívüli reakció után egy hónapig kerekesszékben kellett közlekednie, mert nem volt képes sétálni. A tapasztaltakról Facebookon számolt be, s hozzátette, hogy az orvosok azt mondták neki, ha nem ment volna be a kórházba, akkor végzetes is lehetett volna a kimenetel.

Mint kiderült, az oltás bőr alatti vérzést okozott nála és kedden lila foltokkal ébredt. A róla készült képeket szintén megosztotta a közösségi oldalán. A szakértők egyetértenek abban, hogy az oltás messze meghaladja a káros mellékhatások kockázatát.

Courtney a következőt írta a bejegyzéséhez: „Csak szeretném felhívni a figyelmet a Covid oltással kapcsolatos reakciómra. Ez történt a lábammal, karommal sőt még a hátammal is a covid oltás után. A vénáim és a vérsejtjeim károsodtak ezért vérezni kezdtem bőr alatt. Több mint egy hónapig képtelen voltam járni, mivel a probléma kiterjedt a lábam idegeire és ízületeire. Ezután kerekesszékben kellett ülnöm, majd járókerettel kezdtem újra járni.”

Courtney posztja vegyes érzelmeket és válaszokat váltott ki az emberekből. Pontosan emiatt hangúlyozta és írta oda, hogy nagyon ritkán fordul elő ennyire rossz reakció.

“Bármennyire is sajnálom, hogy így reagáltál a Covid oltásra, bár nem tudom melyiket kaptad, mert azt nem említetted, de úgy érzem feleslegesen ijesztgeted az embereket.” – írta az egyik felhasználó.

“Ön azok közé tartozik, aki rosszul reagált az oltásra. Remélem, hogy már jobban vagy és ráléptél a gyógyulás útjára. A legjobbakat kívánom neked a jövőben.”

“Milyen oltást kaptál, hogy ez történt? Elég fájdalmasnak tűnik, viszont az oltások azért vannak, hogy a megbetegedés súlyossá válását megakadályozzák.” – állt a következő kommentben.

Courtney egy videóval válaszolt a kritikusoknak, és bemutatta a lábát:

“Csak remélni merem, hogy ez nem történik meg mással! Nem arra buzdítom az embereket, hogy ne menjenek oltakozni, hanem arra, hogy minden eshetőségre készüljenek fel. Az én esetem csak egy példa.”

Idén június 16-ig több mint 284 000 mellékhatást jelentettek a Pfizer, az AstraZeneca és a Moderna oltásokkal kapcsolatban az Egyesült Királyságban. Viszont ez bármi lehet a fejfájástól vagy kiütéstől kezdve a ritkább, de komolyabb szövődményekig.

Ezek is érdekelhetnek