2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapIdőjárás előrejelzésCsak órák kérdése és borzalmas vihar csap le Magyarországra

Csak órák kérdése és borzalmas vihar csap le Magyarországra

-

Ami azt illeti egyáltalán nem panaszkodhatunk a júniusi időjárás miatt, mivel sokkal-sokkal többet sütött a nap, mint májusban. Gyakorlatilag egy kezünkön meg tudnánk számolni, hogy hányszor esett az eső júniusban, ami örömmel és boldogsággal töltötte el a hőség kedvelőit, és szomorúsággal a mezőgazdaságban dolgozó embereket. A tegnapi nap folyamán hivatalosan is üdvözölhettük a júliust, és úgy tűnik az időjárás már az elején hidegzuhanyt zúdít az országra.

Már a tegnapi nap folyamán is valamennyit visszaesett a hőmérő higanyszála, de úgy tűnik a mai nap még keményebb időjárást tartogat számunkra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról számolt be, hogy a hajnali órákban gomolyfelhők fogják borítani az eget.

Arról is hírt adtak, hogy nagy eséllyel alakul ki az ország dél-nyugati és észak-keleti országrészeiben zápor, zivatar. Egyes országrészekben a hőmérséklet leeshet akár 10 fok köré.

Időről-időre azért ki-kisüt a nap de számottevően borús időjárásra van kilátás. Délután azonban jön az igazi hadd el had. A felhők egyre sötétebbé válnak és egyre nagyobb széllökéseket fogunk tapasztalni.

Ekkorra már sokkal nagyobb eséllyel fog zápor és zivatar kialakulni. Országrészenként a hőmérő higanyszála maximum 29 fokig fog felszökni, de ezt csak nagyon kevés helyen fogják megtapasztalni.

Ennek tükrében, akinek értékes tárgyai, drága kerti bútorai, kedvenc nővényei a teraszon, kertben vannak kihelyezve, azoknak javasoljuk, hogy pakolják be őket, mielőtt a szél kárt tesz bennük.

Ezek is érdekelhetnek