2022 június 30 csütörtök
KezdőlapCelebDiego Maradona fiának vallja magát és exhumáltatná a focista holttestét, hogy ezt...

Diego Maradona fiának vallja magát és exhumáltatná a focista holttestét, hogy ezt be is bizonyítsa

-

2020. november 25-én elveszítettünk egy világklasszis labdarúgót. Diego Maradona eltávozott az élők sorából. A legenda múlt héten szerdán, életének 61. évében hunyt el Tigre városban található otthonában.

Bár az orvosok apró lépésekben szerettek volna haladni a gyógyulási folyamat során, hogy az egykori focista szép lassan megerősödjön, de sajnos az állapota javulás helyett romló tendenciát mutatott. Emellett mentális problémákkal is küzdött és a klinika elhagyása után is állandó megfigyelés alatt állt. Függőségei miatt mindenki tisztában volt azzal, hogy ez a folyamat bizony rendkívül hosszadalmas lesz. Egy bentlakásos nővér biztosította Maradona felügyeletét, de barátai és családtagjai is gyakran látogatták őt.

A futballtársadalom egy emberként gyászolja az argentin világsztárt, rajongói összegyűltek és együtt emlékeztek az isteni Diego Maradonára. Csütörtök reggel közzétették a futballista halálának pontosabb körülményeit. A boncolási jegyzőkönyv szerint a néhai focista halálát szívelégtelenségből fakadó tüdőödéma okozta. Maradonát hirtelen érte a halál. A San Isidro megyei főügyész, John Broyard egyértelműen kizárta az idegenkezűséget. Amikor Diego Maradona holttestét elszállították otthonából, az utcákon tömegek gyülekeztek és tapssal búcsúztak kedvenc futballistájuktól.

November 27-én magyar idő szerint este tizenegy körül, vagyis helyi idő szerint este hétkor indult a temetési menet a Bella Vistában található Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőbe, ahol egyébként a focista szülei is nyugszanak. A szertartást szűk körben tartották és körülbelül háromnegyed óra alatt végső nyugalomra helyezték az ‘Isteni Diegot”.

Alig egy nappal a temetés után máris megkezdődött a harc az örökségért. Maradona után száz millió dolláros, vagyis harminc milliárd forintnyi örökség maradt. Rendkívül nehéz megtippelni azt is, hogy a focistának hány gyermeke lehet, hiszen sok hosszabb-rövidebb kapcsolata volt. Ötről biztosan lehet tudni, de az örökösök szépen sorban kezdenek felbukkanni.

Jelenleg egy tinédzser tűnt fel, aki úgy véli, ő is Diego Maradona gyermeke, ezért szeretné exhumáltatni a néhai focista holttestét, hogy egy biológiai vizsgálattal igazolják, ő valóban az argentin labdarúgó fia. A fiatal srác édesanyja elhunyt és már nem maradt egyetlen rokona sem.

A 19 éves Santiago Lara-nak már nem ez az első próbálkozása, ugyanis évekkel ezelőtt már többször is kísérletet tett arra, hogy rokoni kapcsolatukat bebizonyítsa. Az első alkalom 2014-ben volt, amikor Santiago még csak tizenhárom esztendős volt. Ekkor látta meg Maradona fotóját egy magazin címlapján. Most, hat évvel később arra utasította ügyvédjét, hogy alig huszonnégy órával a temetés után kérjen engedélyt a legenda holttestének exhumálására.

Natalia Garat, Lara édesanyja még huszonhárom éves korában, tüdőrákban vesztette életét. Úgy tudni, hogy Maradona és a fiú édesanyja hét évig voltak együtt. Az anya halála után élettársa nevelte fel Santiagót.

“Anyám sajnos meghalt, amikor még csak hároméves voltam, de napokkal a halála előtt, amikor levették a lélegeztetőgépről, elárulta az ügyvédeinek, hogy Diego fia vagyok. Csak tudni akarom, ki vagyok. A dolgok pénzügyi oldala számomra nem fontos” – mondta Santiago Lara.

Természetesen arról még nem lehet tudni, hogy a fiatalember kap-e engedélyt az exhumálásra, de kérése nagy vihart kavart a családtagok és a rajongók körében is.

Ezek is érdekelhetnek