2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészségDöbbenet: Bilire ültette a gyerekét az étteremben. Rendőrt akartak hívni a családra

Döbbenet: Bilire ültette a gyerekét az étteremben. Rendőrt akartak hívni a családra

-

Sok szülő számára igazi kihívás, hogy a gyermekét rávegye a bili használatára. Előfordul, hogy hónapokig tartó procedúra, amíg végleg elhagyja a pelenkát és csak a bilit fogja használni. Hogy minél előbb sikerüljön az átszoktatás, az anyukák gyakran mindenhova magukkal visznek egy bilit, hogy ha kell, akkor ott legyen. Vannak azonban olyan helyek, melyek egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy egy gyerek, vagy akárki elvégezze a dolgát. Ilyenek például a gasztronómiai létesítmények.

Annak ellenére, hogy nyilvánvaló tény, hogy a vizelés és a székletürítés egy olyan helyen, ahol mások esznek elfogadhatatlan, Szilvia úgy gondolta, hogy a gyermekének joga van bárhol használnia a bilit. A nő szerint felháborító, hogy mások megszólták őt ezért.

Múlt hétvégén meglátogattam egy éttermet, ahová a férjemmel évek óta járunk. Nagyszerű ételek vannak ott, az árak megfizethetőek és a személyzet kedves. Ezúttal hárman mentünk. Jött velünk a kétéves fiúnk is. Nagyon okos és vidám gyerek, de sajnos nem túl sikeres eddig a bilire szoktatás. Próbálok segíteni neki, hogy a lehető legnagyobb mértékben elengedjük a pelust, ezért mindenhova magammal viszem a bilit. Amikor hallom, hogy pisilni vagy kakilni akar, a “WC” a közelben van.

Már a második fogásnál tartottunk, amikor a gyerek közölte, hogy kakilni kell. Jó, elővettem a bilit a táskából és az asztaltól egy méterre tettem. A gyerek egyből ráült. Pár perc múlva egy vendég odajött hozzám és elkezdett üvölteni velem. Szerintük undorító disznók vagyunk, akiket nem szabadna étterembe engedni. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy még csak gyerek és próbáljuk bilire szoktatni, de nem tudtam megnyugtatni. Odament a pincérekhez és követelte, hogy rúgjanak ki minket onnan.

Perceken belül már egy tucat vendég nyüzsgött az asztalunk körül. Mindenki a bűzre panaszkodott, és azt akarták, hogy fizessem ki a számlájukat, mert ők nem hajlandók egy vécében enni. Próbáltuk nekik elmagyarázni a férjemmel, hogy a gyereknek gondjai vannak a bilizéssel, de nem akarták elfogadni.

A személyzet végül megkérte a családot, hogy rendezzék a számlájukat és távozzanak.

A pincér, aki pár perccel korábban még mosolyogva vette fel a rendelésünket, azt mondta, hogy el kell hagynunk az éttermet. Még meg is fenyegetett minket, hogy rendőrt hív, ugyanis egy ilyen dolog járványügyi veszélyt jelenthet. Mindenki rosszallóan nézett ránk. Soha többé nem megyek abba az étterembe.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

*a képek csak illusztrációk

Ezek is érdekelhetnek