2022 december 4 vasárnap
KezdőlapEmberekDöbbenet! Egy anya közel 3 millió forintot költött a karácsonyi díszítésre

Döbbenet! Egy anya közel 3 millió forintot költött a karácsonyi díszítésre

-

Joanne Smith egy negyven éves édesanya, aki oda van a karácsonyért és mindenért, ami vele jár. Minden évben nagy gondossággal és szenvedéllyel díszíti fel házát és nagy hangsúlyt fektet az ajándékokra is. Joanne azt mondja, a koronavírus-járvány sem tarthatja vissza őt attól, hogy az ünnep igazán hangulatos legyen. Sőt, még inkább arra ösztönzi, hogy az eddigieknél is meghittebb legyen az ünnep és még extrémebb dekorációt készítsen. Éppen ezért nem spórolt semmin, így két millió nyolcszázezer forintot költött a díszítésre. Tavaly ilyenkor “csak” háromezer fontból, vagyis 1,2 millió forintból dekorálta ki otthonát.

A családi ház egy valódi téli csodaországgá változott, hatalmas diótörőkkel és Grinch-figurával. Joanne-nak tizennégy karácsonyfája és szinte megszámlálhatatlan más karácsonyi díszt helyezett el otthonában. Van két óriási Harrods medvéje, életnagyságú Mikulása, díszdobozok és fényfüzérek. “Ez egy borzalmas év és nem hagyom, hogy a COVID tönkre tegye a karácsonyunkat.

Elmondta, a fia díszíti fel saját hálószobáját, mert nem hagyja, hogy ő csinálja. Bár ez nem felel meg a nő elvárásainak, hagyja, hogy gyermeke alkosson. Azonban nemcsak a házban található töménytelen mennyiségű karácsonyi dekoráció, hanem az udvar, a kert is tele van fényfüzérekkel, díszekkel és felfújható figurákkal, tárgyakkal.

Joanne az egész falut fel akarja vidítani, a helyiek pedig minden évben várják, hogy a nő mikor kezd neki a dekorálásnak. Minden évben sorban állnak az emberek, hogy megnézhessék a nő munkáját. Az anyuka már januárban elkezdi megvásárolni az aktuális évi karácsonyi díszeket és mostanra akkora gyűjteménnyel rendelkezik, hogy férjének, Andrew-nak nyáron építenie kellett egy új garázst. A pár már tizenhat éve van együtt és idén augusztusban hivatalosan is összekötötték életüket. Így Andrew még inkább megérti Joanne boldogságát és karácsonyi hangulatát.

“A férjem tudja, hogy a karácsony megszállottja vagyok! Amikor összejöttünk, ő nem volt ilyen, de most már ugyanúgy benne van, mint én. Egész decemberben karácsonyi pulóvert viselünk.” Joanne soha nem határoz meg egy pontos összeget a karácsonyi dekorációra, mivel sosem tudja, mit talál és mennyiért. Emellett a család minden karácsonykor jótékonykodik és a hajléktalanoknak adományoznak.

“Rendeltem néhány karácsonyi cikket Amerikából is – az importdíjak többe kerülnek, mint a termékek! – De megéri, mivel sokkal extravagánsabb dekorációkat kaphatsz, amelyeket itt nem. Nagyon sok pénz, de Joanne szerint a költség megéri. Általában nagyon elfoglalt család vagyunk, de ebben az évben nem tudtunk olyan aktívak lenni, mint eddig bármikor” – mondta Andrew.

Joanne, akit szomszédjai egyébként Mrs. Karácsonynak neveznek, nagyon büszke arra, hogy mindenért fizet és sosem használ hitelkártyát. Amit vásárol, azt a fizetéséből rendezi. Idén pedig különösen fontos számára, hogy ebben a szörnyű helyzetben, amit a koronavírus-járvány okozott, mindenki élvezhesse az ünnepet, hiszen ez az év legszebb időszaka.

“Minden évben megcsináljuk a Ritz karácsonyi délutáni teát és Londonban étkezünk. Még mindig mindent lefoglaltam és remélem, hogy folytatódik. A karácsonyt úgy töltjük, mint mindig – eszünk, iszunk és játszunk, miközben kényelmes pizsamát viselünk!”

Nézd meg a többi fotót is Joanne karácsonyi dekorációjáról. Rengeteg munkája van benne, de meg kell hagyni, gyönyörű lett.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Ezek is érdekelhetnek