2022 november 26 szombat
KezdőlapHírekDöbbenet: Egy orvos tévedésből rossz nőnél hajtott végre abortuszt

Döbbenet: Egy orvos tévedésből rossz nőnél hajtott végre abortuszt

-

A dél-koreai rendőrség nyomozást indított egy orvos ellen, aki véletlenül abortuszt hajtott végre egy nőn. A páciens hat hetes terhes volt, amikor a klinikára ment az ország fővárosába, Szöulba. A magzatelhajtás előtt nem ellenőrizték az adatokat, ezért történhetett meg, hogy összecserélték a nő orvosi papírjait egy másik páciensével.

Az ügy hamarosan az ügyészségre kerülhet, amelyben az orvos és a beavatkozásnál segédkező nővér is érintett. Mindketten elismerték bűnösségüket és gondatlanságból elkövetett testi sértés a vád ellenük.

A nő immunrendszer erősítőt kapott volna a kórházban, de a nővér a személyazonosító okmányok elkérése nélkül elaltatta őt, az orvos pedig úgy hajtotta végre az abortuszt, hogy még a beteg nevével sem volt tisztában. A páciens csak a beavatkozás végrehajtása után, amikor magához tért, akkor tudta meg, hogy mi történt vele.

Dél-Koreában csak akkor végezhető el abortusz, ha a terhességet erőszak okozta, a szülők örökletes betegségben szenvednek vagy, ha a magzat az édesanya életét veszélyezteti. Az a személy, aki illegálisan végez abortuszt, akár egy év börtönbüntetéstis kaphat.

Ezek is érdekelhetnek