2022 június 30 csütörtök
KezdőlapHírekDöbbenet! Vannak akik lázcsillapítót vesznek be, hogy átjussanak a hőmérséklet mérésen

Döbbenet! Vannak akik lázcsillapítót vesznek be, hogy átjussanak a hőmérséklet mérésen

-

A koronavírus-járvány továbbra is tombol hazánkban és az egész világon. Orbán Viktor elmondása szerint két héttel vagyunk lemaradva Ausztriától, ahol már iskolákat, bevásárlóközpontokat, plázákat zárnak be annak érdekében, hogy elkerüljék a további megfertőződéseket. Magyarországon nap, mint nap száz fő körül van az elhunytak száma és több ezer új fertőzöttet regisztrálnak.

Ha a miniszterelnöknek igaza van, akkor hamarosan nálunk is tovább szigorodnak a korlátozások és szabályok. Az embereknek jelentős szerepe van abban, hogy megfékezzük a vírus terjedését, ám ennek ellenére sokan felelőtlenül cselekednek. Ezt támasztja alá az Operatív Törzs pénteki bejelentése is.

Tájékoztatásuk alapján több panasz is érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központba. Müller Cecília, az országos tiszti főorvos a sajtótájékoztató keretein belül mondta el, hogy “arról a gyakorlatról szereztek tudomást, hogy egyes munkahelyeken a dolgozók lázcsillapítót vesznek be, hogy a hőmérséklet mérő infrakapun átjuthassanak”. Müller felszólította a magyar lakosságot, hogy “Szuperdolgozó helyett ne váljunk szuperterjesztővé!”

Az országos tiszti főorvos azt is elmondta, hogy a háziorvosoknál újabb adag influenza elleni védőoltások vannak, amelyeket bárki beadathat magának. Ezidáig a felnőtt oltóanyagokból korábban kiszállított mennyiség 65 százaléka fogyott el, míg a gyerekek esetében csak tíz százalékot adattak be a szülők.

A koronavírus elleni oltóanyagból már jövő héten érkezhet Magyarországra. Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be közösségi oldalán. A magyar hatóságok laboratóriumokban teszteltetik majd a védőoltás hatékonyságát és biztonságosságát.

Folyamatos tárgyalások folynak az orosz kormánnyal a oltóanyagot illetően, ami egyébként több, mint kilencven százalékos hatékonyságot mutatott az eddig lefolytatott tesztek során.

Ezek is érdekelhetnek