2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészségDöbbenetes eset! 10 percnél tovább nem tudja gyermekét a karjaiban tartani, mert...

Döbbenetes eset! 10 percnél tovább nem tudja gyermekét a karjaiban tartani, mert radioaktív

-

A világ legcsodálatosabb hírei közé tartozik, mikor egy nő közli a párjával, hogy kisbabát várnak. Ilyenkor madarat lehetne fogatni a leendő szülőkkel, akik azonnal elkezdik tervezni a dolgokat. Megbeszélik a babaszobát, beszerzik hozzá a szükséges bútorokat, berendezéseket, megveszik a babakocsit, a többi eszközt, a ruhákat, hogy minden készen álljon, mire a kicsi megszületik. A szülés nem épp könnyű folyamat, és a nők mindig máshogy élik meg. Van, amelyik gyors lefolyású, van, amelyik lassabb, fájdalmasabb…stb.

Cikkünk főszereplői is repestek a boldogságtól, mikor kiderült szülők lesznek, ám a 26 éves Carol Montgomery-Dwyer és a 30 éves Daniel Reece élete fenekestül felfordult, miután megszületett a kisfiuk, Wally. A néhány hónapos kisfiúnál szemproblémák alakultak ki, melyre az orvosok kezdetben azt hitték szemfertőzés. Antibiotikumot írtak fel neki, hogy apadjon a szemén lévő duzzanat és a pirosság.

Mikor a probléma nem akart megszűnni újra megvizsgálták ám ekkor egy nagyon ritka rákkal diagnosztizálták őt, a rabdomioszarkómával. 42 hetesen a kisfiú elveszítette a látását a bal szemére, és még jobban kidudorodott, ezért kemoterápiás kezelésre küldték.

Carol, aki újra teherbe esett teljesen el van keseredve, ugyanis kisfia olyan sugár kezelést kapott, hogy radioaktív lett és 10 percnél tovább nem tudja a karjában tartani.

“Nem tudom 10 percnél tovább tartani a kisfiam, mert az egész teste radioaktív és veszélyt jelent a pocakomban növekvő magzatra.” – mesélte könnyek közt az édesanya. Daniel, Wally édesapja ott hagyta a teljes munkaidős munkáját, hogy éjjel-nappal gondoskodhasson a fiáról.

“Nem tudom kicserélni a pelenkáját a terhesség és a sugárzás miatt. A férjem csinál mindent s ez nagyon nehéz. Miután elmondták, hogy a fiam rákos, megállt körülöttem az idő, mintha egy rossz álomba csöppentem volna.”

Carol boldog, erős és bátor gyermeknek nevezte Wallyt. A fiatal anyuka elmagyarázta, hogy fiának valószínű még több kezelésre lesz szüksége, hogy a lehető legtöbb esélye meglegyen a túlélésre.

Wally a sugárkezelés mellett elmehet az Egyesült Királyságba, ahol két és fél hónapon keresztül protonterápiában részesülhet. Ez az eljárás sajnos nem áll rendelkezésre Ausztráliában így Carol most mindent megtesz, hogy fia részt vehessen benne.

Az orvosok persze aggódnak a kisgyermek miatt, de a szülők nem adják fel. Minden követ megmozgatnak, hogy elrepülhessenek Angliába. Jelenleg is tárgyalások folynak a kezelésről és az utazásról. Azért is olyan komplikált a dolog, mert második gyermekük vélhetően a brit kórházban látja meg a napvilágot.

“Még mindig bizonytalan és félelmetes ez az egész helyzet. Még nem ismerjük az Egyesült Királyságban a gyermekvállalás költségeit. a megpróbáltatásaink ellenére nem olyan régen Wally elkezdett kúszni, ami óriási mérföldkő számunkra. Elszántságáról és kitartásáról tett ezzel tanúbizonyságot.

A további kiadások fedezésére létrehoztak egy GoFundMe oldalt. Ezen keresztül bárki támogathatja a nehéz helyzetben élő családot. Mostanra 12 millió forintnak megfelelő összeget sikerült összegyűjteniük, ami több, mint amire számítottak.

Ezek is érdekelhetnek