2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekDöbbenetes felvétel szivárgott ki egy klinikáról, ahol hagyták szenvedni a pácienst

Döbbenetes felvétel szivárgott ki egy klinikáról, ahol hagyták szenvedni a pácienst

-

A Drawsko Pomorskie klinikáról döbbenetes felvétel szivárgott ki. A videó futótűzként terjedt a világhálón és sokkolta mindazokat, akik végig nézték. A felvételen látható, ahogy egy fájdalomtól ordító beteg a földön fekve vergődik. Mellette egy orvos és egy ápoló is állt, akik nem segítettek rajta.

A lengyel egészségügyi ellátás igazi válságon megy keresztül a koronavírus súlyossága miatt. A sławno-i megyei kórházban egy beteg például a lépcsőn vesztette életét, mert az alkalmazottak nem engedték őt be az ominózus osztályra. Hiába lobogtatta a család a negatív koronavírus tesztet, semmit sem ért. 20 perc után a páciens sajnálatos módon elhunyt.

Egy hasonló esetről számoltak be a fent említett klinikán, mely most május elsején történt. A férfi a földön feküdt, de az ápoló és az orvos mit sem törődött fájdalmaival. A háttéren lengyel nyelvű vulgáris kifejezések hangzottak el.

Az orvosok arra esküdtek fel, hogy életeket mentenek, mindegy mibe kerül. Ennek ellenére ez az orvos a kisujját nem mozdította, hogy segítsen a szenvedő betegnek. A felvétel sok internetfelhasználót sokkolt, akik felháborodásukat fejezték ki az egészségügyi dolgozók viselkedése miatt. A felhasználók azt javasolták a videó feltöltőjének, hogy forduljon a médiához, és a helyi hatósághoz.

A felvétel itt nézhető meg:

Az újságírók felkeresték az érintett klinikát, akik azt mondták, hogy a felvétel alatt a kórház sürgősségi osztályával beszéltek. A telefont a nővér vitte oda az orvoshoz.

Később a beteget átszállították a sürgősségire, ahol el is látták őt. Ennek ellenére, a hatóságok ki akarják vizsgálni az ügyet, hogy mégis mi történhetett valójában.

Ti mit gondoltok a videó láttán?

Ezek is érdekelhetnek