2022 július 1 péntek
KezdőlapÉrdekességekDöbbenetes felvételek készültek a magyar kórház intenzív osztályán

Döbbenetes felvételek készültek a magyar kórház intenzív osztályán

-

Az elmúlt huszonnégy óra alatt ismét 6197 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Jelenleg hazánkban 271 200 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 többségében, idős krónikus beteg, ezzel pedig az 6622 főre emelkedett a vírus miatt elhunytak száma.

A gyógyultak száma jelenleg 78700 fő, míg az aktív fertőzötteké 185 878, akinek 19 százaléka, az elhunytak 21 százaléka és a gyógyultak 23 százaléka budapesti lakos.

7841 beteget ápolnak kórházban, akik közül 610-en szorulnak lélegeztetőgépre.

“Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbít, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz” – olvasható a kormányzati oldalon.

Első alkalommal jutott be egy fotós az egyik budapesti kórház intenzív osztályára, ahol koronavírusos pácienseket ápolnak. A Szent László Kórházban megrázó képek készültek.

A fotók az egészségügyi dolgozók munkáját, a fertőző részbe való bejutáshoz szükséges felkészülést és a koronavírusos betegek ellátását mutatják be. Szívszorító fotók következnek.

A beöltözés kezdete

Már teljes védőfelszerelésben a betegek mellett.

Sehova sem egyszerű bejutni.

Az öltözéshez segítségre is szükség van.

Sokkoló pillanatok

Ezek is érdekelhetnek