2022 május 25 szerda
KezdőlapItthonDöbbenetes képsorok: A Forbes magazinnak sikerült, ami másnak nem - Bejutott egy...

Döbbenetes képsorok: A Forbes magazinnak sikerült, ami másnak nem – Bejutott egy budapesti kórház COVID-osztályára

-

A koronavírus-járvány kirobbanása óta több különböző ország mutatta be, mi folyik egy COVID-intenzív osztályon. Ám Magyarország kivétel ez alól, ugyanis itt csakis az egészségügyi dolgozók elmondására támaszkodhatunk. Ám most, a Forbes magazin annak ellenére, hogy a kormányzat elutasított 28 lapot, televíziót és internetes portált bejutott az egyik budapesti kórház COVID-osztályára.

A Forbes internetes oldala fényképeket is közölt az Uzsoki utcai kórház részlegéről. A fotók mellett interjút is készítettek az egyik osztályon dolgozó gyógytornásszal. Még március 31-én több szerkesztőség csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amelyben felszólították a kormányt, hogy engedjék be őket a kórházak COVID-részlegeibe, hogy informálhassák az embereket arról, mi történik ott valójában.

A fotósorozat április elsején készült, ekkor beszélgettek Szendrő Gabriellával is, aki a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága nemzetközi bizottságának tagja. Szendrő részletesen mutatta be az osztályon folyó munkát.

A betegek arcát nem mutatták, de a felvételeken jól látszott, ahogy a gépekre vannak kötve. “A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek. Hagyják őket dolgozni!” – fogalmazott korábban Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az állami média egyik műsorában így fogalmazott: “Nem most van itt az ideje annak, hogy bemenjünk a kórházakba, hogy kamuvideókat, vagy álhíreket gyártsunk.”

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a betegek lélegeztetőgépen vannak, nagyon fontos, hogy így is mozgassák őket. Ugyanis egy nem mozgó, folyamatosan csak fekvő, altatásban lévő beteg izomzata villámgyorsan elkezd visszafejlődni.

A Forbes magazin nem volt a korábban aláíró huszonnyolc szerkesztőség között.

Ezek is érdekelhetnek