2022 május 25 szerda
KezdőlapCelebEbben a sorrendben kell megnézni a Marvel filmeket, hogy felkészülhessetek a Bosszúállók:...

Ebben a sorrendben kell megnézni a Marvel filmeket, hogy felkészülhessetek a Bosszúállók: Végjátékra.

-

Nagy az őrület, mióta kiderült, hogy jön a Bosszúállók: Végjáték című film, amivel lezárul egy korszak és vélhetően befejeződik a Marvel Univerzum története. A rajongók nagyon csalódottak, hogy nem nézhetik tovább a hősök életét, nem jönnek újabb gonoszok, akiket le kell győzni… stb. 11 év telt el a legelső filmjük óta, mikor is a Vasember első része került a mozikba, valamint a TV képernyőkre. Már az megfogta a nézőket, és onnantól fogva nem volt megállás. Stan Lee egy olyan univerzumot épített fel, amit még soha senki. Az ő munkásságának köszönhetően lehetünk szemtanúi ezeknek a remek filmeknek, amik belopták magukat a szívünkbe. De tudja-e valaki, hogy ezeket a filmeket, hogyan is kellene sorban megnézni, hogy követni tudjuk az eseményeket? Bizony, mindegyikben el van rejtve néhány jelenet, ami utal a következő részekre. A mai napon összegyűjtöttük nektek az összes Marvel filmet és megmutatjuk nektek, hogyan is kellene őket megnézni, hogy felkészüljetek a legeslegutolsó Marvel filmre a Végjátékra!

1, Marvel kapitány (2019)

A film Carol Danvers életét mutatja be. Kiderül, hogy Fury, hogyan veszíti el a bal szemét, illetve hogyan kerül a birtokába az a szerkezet, amivel segítségül tudja hívni a kapitányt, ha szüksége van rá.

2, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló. (2011)

Amerika kapitány a szuperhősök legrégebbi tagja. A történet a második világháború alatt zajlik, ahol Steve Rogers találkozik Tony Stark apjával. A filmből megtudjuk, hogy Tony apja adta oda Steve-nek az elpusztíthatatlan pajzsot, ami vibrániumból készült.

A kulcsfontosságú jelenetek a film vége felé közeledve jelennek meg. Amerika kapitány 60 évvel később ébred fel, majd találkozik Nick Furyval és ő lesz az első bosszúálló. Vörös koponya felfedezi a Tesseractot, amit saját technológiái fejlesztésére használ.

3, Vasember (2008)

A film Tony Stark történetét meséli el. Gonosz emberek elrabolják és fogva tartják őt, egy fogolytársával együtt megalkotnak egy páncélt, amit felhasznál a meneküléshez. Később ezt elpusztítja a sivatagban, majd épít egy sokkal jobb és modernebb változatot. Így lesz belőle Vasember. A filmben látható, ahogy Nick Fury felajánlja Tony-nak, hogy csatlakozzon a Bosszúállókhoz.

4, A hihetetlen hulk (2008)

A film Bruce Banner történetét mutatja be. Banner olyan tudós, aki gyógymódot keres arra a gamma-sugárzásra, ami megmérgezte a sejtjeit. Ennek következtében vérengző zöld fenevaddá válik, akit Hulk-nak hívnak. A legrosszabb, hogy semmivel sem lehet őt elpusztítani.

5, Vasember 2 (2010)

Tony felfedte kilétét, bevallotta a világnak, hogy ő Vasember. A feltaláló szeretné jóra fordítani új technikáját, de a kormány azt akarja, hogy a hadsereget szolgálja vele. Tony nem akarja elárulni a Vasember páncélokkal kapcsolatos információkat, mert attól fél, hogy valami rosszra akarják felhasználni.

A filmben már utalnak Thor-ra, ugyanis a SHIELD egyik ügynöke, Phil Coulson Új-Mexikóba látogat, ahol megnézi azt a krátert, ahol a pöröly földet ért.

6, Thor (2011)

Thor megpróbálja legyőzni családja ősi ellenségeit, de ezt apja megakadályozza, aki azzal bünteti a fiút, hogy a Földre száműzi és megfosztja őt pörölyétől. Az események után,  Nick Fury felkéri Erik Selvinget, hogy tanulmányozza a Tesseractot. Ám ebbe csak azután egyezik bele, hogy Loki, Thor fivére megszállja Ercet.

7, Bosszúállók (2012)

Az első film, ami a bosszúállókat együtt mutatja be. Loki meg akarja szerezni a Tesseractot, ezért uralma alá hajtja a földet és annak minden lakóját. A bosszúállók azonban megállítják őt és ádáz hadseregét, akik az űrből jönnek. A stáblista végén megjelenik Thanos, aki már akkor gonosz tervet szövöget a fejében. A végén mindegyik bosszúálló csendben eszeget egy kis büfében.

8, Vasember 3 (2013)

Tony egy újévi rendezvényen vesz részt, ami után felkeresi őt Aldrich Kilianval, aki felnéz Tonyra, és szeretne vele együtt dolgozni. Tony azonban nem hajlandó vele találkozni, ezért a férfi bosszút forral. Évekkel később létrehozza az AIM projektet, ami nagy fenyegetést jelent a világ számára. A stáblista végén láthatjuk, hogy ezt a történetet Tony, Bruce-nak meséli el, aki megjegyzi, hogy nem pszichológus.

9, Thor: Sötét világ (2013)

Malekith megpróbálja megszerezni a hatalmat, egy különleges sötét erőt akar felhasználni céljaira, ami megszállja Jane Foster testét, aki Thor földi szerelme. Apja akarata ellenére Lokival és Jane-nel megszöknek a királyságból, hogy legyőzzék ellenségeiket. A stáblista utáni jelenetben látható, hogy az egyik végtelen kő a “Gyűjtő” birtokába kerül és Thor a földre költözik, hogy együtt legyen szerelmével.

10, Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

A SHIELD-ben levő összeesküvés után Amerika kapitány nem tudja kiben bízzon. Rájön, hogy a Hydra mozgatja a szálakat, és meg akarja őket állítani. A kulcsfontosságú jelenetek a stáblista végén láthatók. Von Strucker kijelenti, hogy elkezdődik a csodák korszaka és bemutatják az ikreket.

11, A galaxis őrzői (2014)

Mindenki a végtelen követ akarja, ami el van rejtve egy dobozban, ami meggátolja, hogy ereje felszínre törjön. Peter Quill és csapata csatlakozik a Nova hadtesthez, hogy legyőzzék ellenségüket. A galaxis őrzői megszerzik a követ és átadják azt a hadtestnek. Az utolsó jelenetben a “Taneleer Tivan, a gyűjtőt” láthatjuk, ahogy megsemmisült készlete közepén üldögél kutyájával az oldalán.

12, Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Tony létre akarja hozni a mesterséges intelligenciát, erre pedig a Loki jogarában lévő végtelen követ akarja felhasználni. Első körben a robot el akarja pusztítani a világot, mert at hiszi mindenki rossz. Később létrehozzák Víziót, aki felveszi vele a versenyt, majd végül ő lesz az, aki végez vele. A stáblista után Thanos elhelyez egy végtelen követ a kesztyűjében, amit pont erre a célra hoztak létre.

13, A Hangya (2015)

Hank Pym kilép a SHIELD-ből, miután felfedezte a Hangya ruha szuper képességét. Rendkívül veszélyesnek találta ezért feltett szándéka volt örökre elrejteni a világ elől. Felkérte tehát a tolvajként dolgozó Scott Lang-et, hogy segítsen neki ellopni a ruhát. Ezek után a tudós átadja lányának, Hope-nak a Darázs ruháját. A stáblista után pedig láthatjuk Steve Rogerst és Sam Wilson-t, akiknél ott van Bucky Barnes. A kapitány szeretne szülni Tony-nak de nem lehet, és Sam egy másik személyt ajánl neki, aki segíthet.

14, Amerika Kapitány: Polgárháború (2016)

Miután Sokovia elpusztult a politikusok azt követelik, hogy a Bosszúállók csak felügyelet alatt dolgozhassanak. Ez a helyzet két táborra bontja a csapatot. Egyiknek a vezetője Tony Stark, a másiké pedig Steve Rogers. Megjelenik a filmben Wakanda ura is a Fekte Párduc, aki segít Stevenek elrejteni Bucky-t, míg ki nem tudják törölni a fejéből azt a “programot”, amit annak idején beleültettek.

15, Doctor Strange (2016)

Stephen Strange neves idegsebész, aki autóbalesetet szenved és nem tudja többet használni a kezeit, mint orvos. Egy idő után elutazik egy Kamar-Taj nevű helyre, ahol azt reméli végre meggyógyul és újra régi életét élheti. A férfi gyorsan tanul és olyan varázstechnikákat sajátít el, mint senki más. A stáblista végén találkozik Thorral, felajánlja neki, hogy segít megkeresni apját, ha utána eltünteti testvérét a Földről.

16, A galaxis őrzői vol. 2. (2017)

A galaxis őrzői védik az univerzumot a gonosz erőktől, ám egy nap kiderül, hogy Peter apja életben van és nem is akárkicsoda. Megkezdődik kalandjuk egy távoli bolygón, ahol semmi sem az, aminek látszik. Gamora testvére Nebula elhagyja a csapatot, hogy felvegye a harcot Thanos ellen.

17, Pókember: Hazatérés (2017)

A történet néhány nappal a polgárháború után zajlik, ahol Peter Prker felveszi a harcot egy csapat bűnözővel. A filmből kiderül, hogy maga Tony Stark lesz Ókember mentora, aki mindenféle spéci cuccal és ruhával látja őt el. A stáblista utáni jelenetben Mac Gargan megtudja, hogy Toomes ismeri Pókember valódi énjét, de amikor a férfi kikérdezi őt, mindent tagad.

18, Thor: Ragnarök (2017)

2 évvel a Sokovia-i csata után Surtur elrabolja Thort, elmondja neki, hogy apja Odn, már nem Asgardban van és, hogy nemsokára megsemmisül a birodalma. Thor megpróbálja meggyőzni az elmenekült Hulkot, hogy segítsen neki megvédeni hazáját. Thor szövetkezik Valkyrievel, aki segít neki legyőzni testvérét Hela-t. Miután Asgard megsemmisül Thor a földre akarja vinni a város lakóit, ám egy óriási hajó az útjukat állja.

19, Fekete Párduc (2018)

Wakandában új királyt kell választani a Fekete Párduc pedig elvállalja ezt a tisztséget. Erik Killmonger a párdu egyik rég elfeledett rokona ezt nem hagyja, mert minden áron ő akar lenni a király. A végső jelenetben T’Challa megnyitja Wakanda kapuit a világnak, illetve láthatjuk Bucky-t, akinek Shuri (T’Challa húga) segít a gyógyulásban.

20, Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

Thanos feltett szándéka, hogy megtalálja az összes végtelen követ és eltörölje vele a föld színéről az emberek felét. Thor megpróbálja megállítani, de Thanos eltűnik. Hatalmas káosz lesz úrrá az egész világon, majd a végső jelenetben Fury látható, aki elküld egy üzenetet a csipogóján keresztül. Miután ők is eltűnnek a csipogó kijelzőjén megjelenik Marvel Kapitány jele.

21, A Hangya és a Darázs (2018)

Scott Lang megpróbál normális életet élni, miközben otthonában tölti büntetését. Egy nap Hank Pym és lánya Hope megjelennek nála és a segítségét kérik. A tudósnak és lányának az a terve, hogy Hope édesanyját kiszabadítják a kvantumvilágból, már ha él. A stáblista után Scott és Hope visszamennek a kvantumvilágba. Scott már bent van, de a többiek még kint és ekkor eltűnik mindenki, mert Thanos átka mindenkit utolért.

22, Bosszúállók: Végjáték (2019)

Te láttad mindegyik filmet, ami itt fel van sorolva?

Ezek is érdekelhetnek