2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekEgy 13 éves fiú megfulladt az ausztrál árvíz során, miután azt mondta...

Egy 13 éves fiú megfulladt az ausztrál árvíz során, miután azt mondta megmentőjének: “Először az öcsémet mentsd meg”

-

A testvérek között olyan kötelék alakul ki, mely egy életre szól. Nincs is annál jobb, mint mikor gyerekként egy majdnem egykorú testvérrel meg tudod osztani az örömöd, bánatod, az álmaid, a játékaid…stb. Rengeteg egyke vágyakozik testvér után, ami teljesen érthető, hisz ki ne szeretne egy életen át tartó cinkost magának?! Egy jó testvérpár bármit megtenne egymás boldogságáért vagy akár életéért. Mai posztunkban egy szívszorító történetet hoztunk el, mely egy testvérpárról szól.

Az eset még 2011-ben történt, ám olyan mély nyomot hagyott, hogy arról mindenkinek tudnia kell. Bátorsága és testvére iránti szeretete nem ismert határokat, ezért megkérnénk érzékenyebb olvasóinkat, hogy vegyenek elő papír zsebkendőt.

Az ausztrál Queensland államot pusztító áradat sújtotta, amely több ember életét követelte. Egy Donna Rice nevű nő és két fia, Jordan és Blake épp hazafele tartottak kocsival, mikor a víz elsodorta őket.

Kétségbeesetten próbáltak segítséget kérni, és felvenni a kapcsolatot a sürgősségi szolgálatokkal, de a víz minden percben tovább emelkedett. Az autó fele már víz alatt volt, de valamilyen csoda folytán sikerült kiszállniuk belőle. Ezzel el tudták kerülni, hogy vízbe fulladjanak.

Donna Rice

A helyszínen lévő emberek a család segítségére siettek. Az egyik egy kötél segítségével próbálta meg őket kihúzni a vízből. Mikor a 13 éves Jordan után nyúlt – aki nem tudott úszni és teljesen ledermedt a vízben – azt mondta: “Először a testvérem mentsd meg.”

Miután biztonságba helyzeték a 10 éves Blaket, Donna és Jordan segítségére siettek, de már késő volt, mert az erős sodrás elvitte őket és megfulladtak.

John Tyson, a fiúk édesapja és Donna férje teljesen összeomlott a tragédia miatt. Leginkább fia bátorsága érintette meg és a következőképp nyilatkozott:

“El sem tudom képzelni mit élhettek át, főleg úgy, hogy az idősebbik fiam feláldozta magát a kisebbikért, csak azért, hogy ő élhessen. Ő egy igazi hős”

Blake és John Tyson

Bejegyzése rengeteg embert érintett meg, akik szintén igazi hősnek állították be a kis Jordant.

„Keménynek lenni nem azt jelenti, hogy távolságtartó vagy és vad. Keménynek lenni azt jelenti, hogy halkan, de határozottan lépsz fel, mint a fiam, aki nem tudott úszni és mégis úgy döntött inkább a testvérét mentsék meg.” – mondta később az apa.

Évekkel azután, hogy Jordan életét vesztette, apja bátorságdíjat kapott fia nevében.

Ezek is érdekelhetnek