2022 december 4 vasárnap
KezdőlapEmberekEgy 18 éves lány, aki aggódik, mert mellei nem állnak meg a...

Egy 18 éves lány, aki aggódik, mert mellei nem állnak meg a növekedésben – Már most a nagymama részlegről kell vásárolnia

-

Anya St James 13 éves volt, amikor észrevette, hogy keblei gyors ütemben kezdtek el növekedni. Egyetlen év alatt B-ről D kosarasra nőttek az idomai, ami komoly növekedésnek minősül.

Azóta viszont évről évre egy kosár mérettel nagyobb melltartót kénytelen hordani és még csak 18 éves. A fiatal lány nagyon fél, hogy idomai tovább fognak nőni, ami azért is nagy gond mert már így is több egészségügyi problémával küzd miatta.

Olyan kellemetlenségekkel kell nap, mint nap szembenéznie, mint hát, nyak és vállfájdalom. Rengeteg bántást kap, nagy keblei miatt és ezért az ismerkedés is nehezen megy számára.

A Queensland-i Gold Coast-i lányt úgynevezett “gigantomastia” miatt vizsgálják. Ez egy ritka állapot, mely a mellek túlzott növekedéséért felelős. Kialakulásának oka egyelőre ismeretlen, de összefüggésbe hozható a pubertás vagy terhesség alatt felszabaduló hormonokkal és bizonyos típusú gyógyszerekkel.

Anya esete zavarba ejti az orvosokat is. Egy interjú során elmondta: “Bizonyos időközönként a mellem fokozatosan nőtt és négy év alatt B-ről H kosaras melltartóra kellett váltanom.”

A leginkább az ijeszti meg, hogy mellei nem akarnak megállni a növekedésben. A többi korabeli lánynak már megállt, de az övé csak nő és nő.

“Mikor lefogytam a melleim akkor is ugyanakkorák maradtak. Most vagyok 18 és ha most megoperálnák valószínű év végére megint megnőne. Nem akarom az egész életemet folyamatos operációkkal élni.”

A növekedési folyamat bizonyos fázisában kénytelen volt sportmelltartót hordani, de az sem segített túl sokat. A fiatal lány vágyik azokra a napokra, mikor még könnyedén talált magának melltartót. Mára már csak nagymama darabokat tud viselni, és azokból is csak nagyon ritkán talál normálisat.

“Fogalmam sincs mekkorára fognak nőni 20 éves koromra.” – mondta Anya.

Anya azt állítja, hogy nemcsak a melltartó vásárlás okoz neki nehézséget, hanem a mozgás is. Rendszeresen le kell feküdnie, mert a nehéz súly miatt komoly fájdalmak gyötrik.

A „gravitáció” miatt kénytelen volt feladni kedvenc sporttevékenységeit, például az ugrókötelet és a trambulinozást. “Aggódom a hátam és a nyakam egészsége miatt, főleg akkor, ha nem tudok odafigyelni a testtartásomra.”

“Mindkét mellem akkora, mint egy kisgyerek feje, mintha két csecsemőfej lenne a mellkasomra erősítve. Nagyon megterhelődik így a hátam és a nyakam, ami idővel csak még rosszabb lesz.” – folytatta a lány.

Iskolás éveiben Anya keblei felkeltették az idősebb diákok figyelmét, főleg a fiúk körében. Volt olyan, hogy diáktársai mezítelen képet kértek tőle, de olyan is volt, hogy zaklatták.

“Amit soha nem gondoltam volna, hogy ebben a korban ilyet tapasztalok meg. Nagyon sokan belém kötöttek, pedig semmilyen provokatív ruhát nem viseltem.”

Persze a negatív élmények mellett pozitívakat is tapasztalt, például sok dicséretet kapott más nőktől, ami jólesett neki, de tudja, hogy egyesek azért irigykednek rá, pedig nincs miért. Mindig elmondja, hogy ha tehetné minden nőnek adna a sajátjából, csakhogy neki kisebbek legyenek.

Sok nő szeretne nagy melleket, de abban viszont nem gondolnak bele, hogy milyen nehézségekkel és kellemetlenségekkel jár. Anya még mindig azon gondolkodik, hogy elvégeztessen magán egy mellkisebbítő műtét.

Ti tudnátok ekkora keblekkel élni? Főleg, ilyen áron?

Ezek is érdekelhetnek