Összesen 49 napon keresztül volt a nyílt tengeren egy 19 éves fiatal fiú, aki egy dolognak köszönheti az életét, hogy az a lélekvesztő halászcsónak ennyi ideig egyben tudott maradni a vízen hánykolódva. A fiatal Aldi Novel egy rompongon élte túl ezt a kis kalandot.

A 19 éves tinédzser lámpaőrző volt azon a bizonyos hajón, ami 125 km-re volt a nyílt tengeren, ám a víz elsodorta a helyéről.

A rompong csónak egy olyan különleges hajó, ami lámpák segítségével odavonzza a közelébe a halakat, így a halászoknak sokkal könnyebb őket kifogni. Az édesapja azt mondta, hogy Adilang még csak három esztendeje foglalkozik eme szakterülettel, és gyakorlatilag egymaga él a tengeren. Heti egy alkalommal megy el hozzá egy ember, aki élelmiszereket visz neki, felméri, hogy nincs-e valami probléma, illetve elviszi a kifogott halakat. De egy nap, akkora vihar kerekedett, hogy feltépte a horgonyt és az áramlat elsodorta a fiút a különleges hajóval egyetemben.

Aldinak sajnos csak néhány napra elegendő élelme volt, és csak talpraesettségének köszönheti, hogy még mindig életben van. Folyamatosan halászott, a hajó fadarabjaiból gyújtott tüzet, hogy ne fázzon, illetve, amin megsüthette a halakat, valamint inge segítségével megszűrte a tengervizet, és azzal csillapította szomját. Erre azért volt szükség, hogy ne kerüljön sok só a szervezetébe.

A fiatal elárulta, hogy körülbelül tíz hajót számolt össze, akik nem vették őt észre és elmentek mellette, ám egy Panamából érkező hajó végül kiszúrta őt, ekkor már augusztus 31.-e volt, azaz másfél hónap telt el eltűnése óta. Minden egyes alkalommal azt remélte, hogy észreveszik, nem volt más, mint a ruhája, amit minden egyes alkalommal lóbált, hátha meglátják. Próbált rádiójeleket küldeni, amivel szintén nem sikerült magára vonni a figyelmet.

Már megfordult a fejében, végső elkeseredettségében, hogy véget kell vetni az életének, mert nem fogja túlélni. Ám eszébe jutottak szülei és azok a tanácsok, amikkel ellátták őt, miszerint az ima meghallgatásra talál. A hajón volt egy biblia, ami végigkísérte őt, és folyamatosan imádkozott az életéért. Végül 1500 mérföldre bukkantak rá az eredeti helyétől.

A megpróbáltatások ellenére, kutya baja, nemsokára hazatérhet családjához.

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző bejegyzés16 vicces fotó elbénázott parkolásokról, amit képtelenek voltak szó nélkül hagyni!
Következő bejegyzés9 bizonyított tény, amit eddig rosszul tudtál, de nem a te hibád!