2022 május 18 szerda
KezdőlapÉrdekességekEgy 19 éves fiú másfél hónapig hánykolódott a tengeren! Ezzel az elképesztő...

Egy 19 éves fiú másfél hónapig hánykolódott a tengeren! Ezzel az elképesztő módszerrel élte túl!

-

Összesen 49 napon keresztül volt a nyílt tengeren egy 19 éves fiatal fiú, aki egy dolognak köszönheti az életét, hogy az a lélekvesztő halászcsónak ennyi ideig egyben tudott maradni a vízen hánykolódva. A fiatal Aldi Novel egy rompongon élte túl ezt a kis kalandot.

A 19 éves tinédzser lámpaőrző volt azon a bizonyos hajón, ami 125 km-re volt a nyílt tengeren, ám a víz elsodorta a helyéről.

A rompong csónak egy olyan különleges hajó, ami lámpák segítségével odavonzza a közelébe a halakat, így a halászoknak sokkal könnyebb őket kifogni. Az édesapja azt mondta, hogy Adilang még csak három esztendeje foglalkozik eme szakterülettel, és gyakorlatilag egymaga él a tengeren. Heti egy alkalommal megy el hozzá egy ember, aki élelmiszereket visz neki, felméri, hogy nincs-e valami probléma, illetve elviszi a kifogott halakat. De egy nap, akkora vihar kerekedett, hogy feltépte a horgonyt és az áramlat elsodorta a fiút a különleges hajóval egyetemben.

Aldinak sajnos csak néhány napra elegendő élelme volt, és csak talpraesettségének köszönheti, hogy még mindig életben van. Folyamatosan halászott, a hajó fadarabjaiból gyújtott tüzet, hogy ne fázzon, illetve, amin megsüthette a halakat, valamint inge segítségével megszűrte a tengervizet, és azzal csillapította szomját. Erre azért volt szükség, hogy ne kerüljön sok só a szervezetébe.

A fiatal elárulta, hogy körülbelül tíz hajót számolt össze, akik nem vették őt észre és elmentek mellette, ám egy Panamából érkező hajó végül kiszúrta őt, ekkor már augusztus 31.-e volt, azaz másfél hónap telt el eltűnése óta. Minden egyes alkalommal azt remélte, hogy észreveszik, nem volt más, mint a ruhája, amit minden egyes alkalommal lóbált, hátha meglátják. Próbált rádiójeleket küldeni, amivel szintén nem sikerült magára vonni a figyelmet.

Már megfordult a fejében, végső elkeseredettségében, hogy véget kell vetni az életének, mert nem fogja túlélni. Ám eszébe jutottak szülei és azok a tanácsok, amikkel ellátták őt, miszerint az ima meghallgatásra talál. A hajón volt egy biblia, ami végigkísérte őt, és folyamatosan imádkozott az életéért. Végül 1500 mérföldre bukkantak rá az eredeti helyétől.

A megpróbáltatások ellenére, kutya baja, nemsokára hazatérhet családjához.

Ezek is érdekelhetnek