2022 május 22 vasárnap
KezdőlapEmberekEgy 23 éves nő, aki különböző méretű mellekkel éli mindennapjait - Íme...

Egy 23 éves nő, aki különböző méretű mellekkel éli mindennapjait – Íme a képek

-

Becca Butcher története felkeltette a brit sajtó figyelmét. A mindössze 23 éves fiatal nő a dél-yorkshire-i Barnsley-ból származik. Tinédzserkorában vette észre, hogy csak az egyik keble kezdett el nőni.

“Teljesen véletlenül lettem arra figyelmes, hogy az egyik mellem nagyobb a melltartóban, mint a másik. Gondoltam addig nem veszek másik méretűmelltartót, míg utol nem érik egymást.” – mesélte Becca.

Miután idővel sem sikerült ugyanakkora méretűvé válnia, osztálytársai, iskolatársai elkezdték őt csúfolni. Mivel nem tartották normálisnak, elmentek egy orvoshoz, aki azzal nyugtatta, hogy ameddig nem éri el a pubertáskor végét, addig nincs miért aggódnia.

A helyzet annak végével sem javult, így a bal mellére D kosaras, míg a jobbra A kosarat kell hordania. Kezdetben zárt nyakú felsőkben kezdett járni, hogy leplezze testi hibáját.

“Nagyjából félévente jártam orvoshoz és arról álmodoztam, hogy majd egy nap felébredek, és varázsütésre megoldódik a problémám.”

Egy idő után kiderült, hogy a lány Poland szindrómában szenved, ami egy nagyon ritka születési rendellenesség mely során a nagy mellizom hiánya mellett hiányzik a mell teljes mirigyállománya is. Ez a betegség leginkább a férfiakat érinti, de nagyon ritkán nőknél is előfordul.

Kezdetben nehéz volt elfogadni így önmagát, és az sem segített rajta, hogy folyamatosan gúnyolták őt. Rendszeresen a fejéhez vágták, hogy emiatt nem fog senki beleszeretni, mert egyetlen férfi sem akar ilyen nővel lenni.

Ez jelentős mértékben rontotta az önbizalmát, de szép lassan a gyengeségből, előnyt kovácsolt. Megtanulta elfogadni testét úgy, ahogy van, megszerette aszimmetrikus melleit és ennek hála rátalált a szerelemre. Olyannyira elfogadta testét, hogy még egy korrekciós műtétet is visszautasított.

“Nem műtétet akartam, hanem válaszokat, hogy miért vagyok olyan, amilyen. Nem változtatni akartam rajta, hanem tudni, hogyan éljek vele. A műtéttel csak beismertem volna, hogy valami elromlott rajtam, amit meg kell javítani.”

Becca azóta rendszeresen posztol magáról és életéről, valamint olyan emberekkel beszél, akik ugyanezzel a rendellenességgel élnek. A fiatal nő megosztja történetét másokkal és mindenkit arra ösztönöz, hogy beszéljen saját állapotáról.

Egy fiatal nőnek két különböző melle van. E hátrány ellenére a 23 éves nő szereti önmagát, és nem szándékozik műteni. Története sok más, ugyanabban a betegségben szenvedő nőt inspirál.

Becca szerint a Poland szindróma nemcsak a testi, hanem a mentális egészséget is befolyásolja.

“Ha valaki nem szeret téged a melleid miatt, akkor nem ő a te embered. Ha jobban érdekli őt a melled, mint a személyiséged vagy az érzéseid, akkor nem is lehetsz vele boldog.”

“Szerintem rengeteg lány jár az én cipőmben, csak félnek felvállalni magukat. Félnek attól, hogy a társadalom nem fogadja el őket olyannak, amilyenek. Sőt attól is rettegnek találnak-e valaha olyan embert, aki így is szereti őket.”

Az ő esete, minden hasonló helyzetben lévő nőnek példaértékű lehet.

Ezek is érdekelhetnek