2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberekEgy 24 éves buszsofőr, akit mindenki túl szépnek tart ahhoz, hogy ezt...

Egy 24 éves buszsofőr, akit mindenki túl szépnek tart ahhoz, hogy ezt a munkát csinálja

-

A mai világban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a férfiak körében a nőknek titulált munkák és fordítva. Hallottunk már férfi műkörmösökről, de olvashattunk már női kamionsofőrről is. A leghíresebb közülük a svéd származású Angelica Larsson, akiből leginkább azt lehet kinézni, hogy modellként tengeti mindennapjait, de ez óriási tévedés.

Ma újabb gyönyörű hölgyről derült ki, hogy olyan szakmát választott magának, amit leginkább férfiak szoktak. A 24 éves Jodie Leigh Foxról első ránézésre senki sem mondja meg, hogy buszsofőrként dolgozik. Pedig az igazság az, hogy a fiatal lány rajong ezért a szakmáért. Korábban ápolóként, gondozóként dolgozott, de úgy érezte nem azaz ő hivatása.

Mikor meglátják őt a férfiak rendszerint meglepődnek, mert olyan fura nekik, hogy egy ennyire szép nő buszsofőrként dolgozik. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag minden férfinak megakad rajta a szeme, a nők is meg szokták őt dicsérni.

“Amikor a férfiak felszállnak a buszra, mindig ugyanazt a reakciót kapom, amely általában abban merül ki, hogy olyan csinos vagy, soha életemben nem láttam ilyen gyönyörű buszsofőrt, mint Te.”

Elmondása szerint megjelenése sem könnyítette meg neki az életet, hiszen emiatt nehezen tudott összebarátkozni a többi sofőrrel. De életkorával is meggyűlik a baja, mivel ő az egyetlen hasonló korú ember ott.

Jodie ezzel a megmozdulással reméli, hogy sikerül leküzdenie azokat a sztereotípiákat, mely szerint a nők nem valók ilyen munkára. A buszokon kívül limuzinokat is tud vezetni, és rendszeresen gyakorol, hogy ne essen ki a rutinból.

Ez a szenvedélye onnan jött, hogy mikor munkába ment mindig a buszsofőrhöz közel ült, így premier plánban látott mindent, amit ő. Sokan azt gondolják, hogy könnyű megszerezni egy ilyen engedélyt, de ez nem igaz. Mind idegennyelvű, mind matematikai teszteket kell csinálni, s utána mehet a többi vizsga.

Egyáltalán nem gondolta, hogy ezzel be fog kerülni az újságokba. Nagyon büszke arra, amit csinál és mindenkit arra buzdít, hogy csinálják azt, ami valóban boldoggá teszi őket. Ő olyannyira szereti a munkáját, hogy reméli innen mehet majd nyugdíjba.

Ti mit szóltok hozzá? Szerintetek is túl szép ehhez a munkához?

Ezek is érdekelhetnek