2022 május 20 péntek
KezdőlapEmberekEgy 5 éves kislány azzal hívta fel a segélyhívót, hogy anyukája rosszul...

Egy 5 éves kislány azzal hívta fel a segélyhívót, hogy anyukája rosszul van és a konyhában “alszik” – Íme a felvétel

-

Az egészség nem játék. Bármi történik velünk vagy egy szerettünkkel azonnal értesíteni kell a mentőket. Legyen az egy eszméletvesztés, szívroham, stroke, fulladás, anafilaxiás sokk stb. Csak a szakemberek képesek olyan állapotba helyezni az érintett beteget, amivel stabilizálni tudják az állapotát. Fontos, hogy a kisgyerekeket is megtanítsák arra, hogy mi a teendő, ha valaki semmire nem reagál. Egészen kicsi korban meg kell mutatni nekik, hogy melyik számot kell beütniük a telefonon, hogy a megfelelő szerveket értesítse. Arra is meg kell tanítani őket, hogy maradjanak higgadtak és mondjanak el mindent a diszpécsernek.

A mostani cikkünkben az 5 éves Elena volt édesanyja megmentője, ugyanis, amint észlelte, hogy anyukája sem a nevére, sem az érintésre nem ébred fel, azonnal tárcsázta a segélyhívószámot. Mivel minden bejövő hívást rögzítenek, ezért az illetékes szerv szakemberei meg tudták osztani Facbookon a szívfacsaró beszélgetést.

A kép csak illusztráció

A kicsi lány azonnal elmondta a diszpécsernek, hogy az anyukája rosszul van és a konyhában “alszik” a földön. A vonal másik oldalán lévő férfi megkérdezte, hogy mi a neve és hány éves. Eddigre a kislány már azt is elárulta, hogy hol laknak, de személyi jogok miatt azt a részt kivágták.

A kép csak illusztráció

A diszpécser azonnal kapcsolta a mentőállomást, de előtte megkérte Elenát, hogy ne tegye le a telefont. A kislány ezek után a mentőtiszttel kezdett beszélgetni. Egyszer csak a háttérben meghallották valaki hangját, és kiderült, hogy az édesanyja volt, aki akkor tért magához.

A kép csak illusztráció

Teljesen ledöbbent, mikor rájött, hogy kislánya volt az, aki felhívta a segélyhívót. A mentősnek ekkor azt mondta, hogy próbálja összeszedni magát, de nem érzi jól magát. A mentős tájékoztatta, hogy már kiküldött hozzájuk a mentőautót. Voltaképpen csak a kislány lélekjelenléte miatt indult meg a mentő, hiszen ha nem tárcsázza a segélyhívó számát, lehet, hogy nagyobb baj is történhetett volna.

A hangfelvételt a Magyar Rendőrség osztotta meg saját Facebook oldalán, a tegnapi nap során. A felvétel itt hallgatható meg: Link

Ezek is érdekelhetnek