Egy amerikai nő közösségi oldalán hívta fel az emberek figyelmét az aeroszolos flakonok veszélyére, miután lánya autójában felrobbant a száraz sampon. Christine Bader Debrecht megosztotta a fotókat is, amelyek a 19 éves lány autójáról készültek a robbanás után. A flakon a napfénytetőn át távozott gyermeke autójából.

Az édesanya hozzászólásában elmagyarázta, hogy a termék teljesen le volt zárva, de az autóban az aeroszolos flakon nem bírta a magas hőmérsékletet és felrobbant.

“A melegtől megrepedt a flakon oldala és a napfénytetőn át kirepült a járműből, amelytől körülbelül ötven méterre ért földet” – írta Christine.

A száraz sampon felfrissíti a hajat két hajmosás között, valamint megspórolja a hajmosás idejét, ha éppen az illető siet valahova.

A lány édesanyja elmondta azt is, hogy körülbelül 10-15 percre volt szükségük ahhoz, hogy megtalálják, mi okozta a robbanást.

“Először úgy gondoltuk, hogy valami fentről esett az autóba, de miután láttuk a még égő flakont, teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy mi okozta a robbanást.”

Szerencsére senki nem sérült meg a balesetben, de Christine mindenkit óva int attól, hogy ehhez hasonló flakonokat tartson az autójában. Azonban, ha mégis szükség van rá, akkor azt javasolja, hogy mindenképpen napfénytől védett helyre tegyük azt.