2022 szeptember 27 kedd
KezdőlapEmberekEgy anya kartondobozban hagyta újszülött gyermekét - Már csak órái voltak hátra

Egy anya kartondobozban hagyta újszülött gyermekét – Már csak órái voltak hátra

-

Vannak nők, akik szó szerint mindenüket odaadnák, ha gyermekük születhetne, mások viszont arra sem képesek, hogy megfelelő helyre adják, ha nem állnak készen a szülői létre. Azt is nagyon nehezen lehet feldolgozni, mikor egy ártatlan házi kedvencet hagynak az út szélén, lesz, ami lesz alapon hát még azt, mikor egy emberi életet veszélyeztetnek.

Cikkünkben egy megdöbbentő esetet hoztunk el, amit még nem sikerült teljes mértékben megemésztenünk. 2021. április 1-én Rio de Janeiro, Campos dos Goytacazes nagyvárosában egy indokolatlan kartondoboz hívta fel egy helybéli figyelmét. Nem a küllemével voltak problémák, hanem a belőle jövő hanggal. Senki sem számított rá, hogy a dobozban egy néhány órával korábban született csecsemőt fognak felfedezni.

A helyi lakosok eleinte úgy gondolták, hogy a hangok az egyik szomszéd házából jöhetnek, ám a sírás hosszú idő után sem szűnt meg, így utánanéztek a dolognak. Jorge Alves délután vette észre, hogy a járdán van egy kartondoboz. Mikor kinyitotta, akkor pillantotta meg az újszülöttet.

A gyermek nagy valószínűséggel órákkal korábban születhetett, mert testét arra utaló jelek borították. Alves egy nővel együtt, aki szintén teljesen véletlenül keveredett a kartondoboz közelébe, értesítette a hozzáértő szerveket. Az egész esemény lefolyását rögzítették, és jelentették a rendőrségen.

Jorge azt mondta nem tudja elhinni, hogy vannak ennyire gyáva emberek. Ha valaki nem szeretné, vagy nem képes felnevelni egy gyereket, akkor adja örökbe. A gyermek szerencsére hamar bekerült a kórházba és az orvosok szerint stabil az állapota.

“Szerencse, hogy rátaláltak, különben rövid időn belül elhunyt volna” – mondta egy kórházi alkalmazott.

A rendőrség már elkezdte felkutatni a szülőket, de úgy tűnik zsákutcába futottak, mert ahova kitették a dobozt ott nem volt térfigyelő kamera. Tanúk sincsenek, akik látták volna az esetet. A bíróság fog dönteni arról, hogy mi lesz a gyerekkel.

Lengyelországban van egy úgynevezett élet ablak, ahova a szülő névtelenül beteheti a gyermekét, ha nem akarja felnevelni. A lehetőség bármikor és a gyermek életkorától függetlenül használható. A gyermeket átadó szülővel szemben ez esetben nem indítanak eljárást. Ha valaki meggondolja magát lehetősége van három hónapig visszavenni a gyermeket.

Ezek is érdekelhetnek