2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapHírekEgy apa igazi hőstettet vitt véghez - Cipőfűzővel mentette meg felesége és...

Egy apa igazi hőstettet vitt véghez – Cipőfűzővel mentette meg felesége és gyermeke életét

-

A 38 éves Dan Sparrow rövid időn belül cselekedni tudott, ezzel pedig megakadályozta, hogy felesége és gyermeke is életét veszítse. Dan az első kezébe kerülő tárgyat alkalmazta az életmentéshez.

A férfi 28 éves feleségénél váratlanul indult be a szülés, még arra sem volt idő, hogy a kórházba rohanjanak, valamint a mentősöknek sem sikerült időben a helyszínre érkezni.

A szülés azonban egy cseppet sem zajlott rendben, ugyanis a köldökzsinór rátekeredett a pár születendő gyermekének nyakára. Az apa halálra rémült, amikor ráeszmélt, hogy felesége és kisfia is komoly veszélyben van. Pillanatok alatt kellett keresnie valamit, amivel elvághatja a köldökzsinórt. Mást azonban nem talált, mint egy cipőfűzőt. Szerencsére Dan-nek sikerült azzal elvágnia a kisfia nyakára tekeredett köldökzsinórt. A mentősök húsz perccel az életmentő tett után érkeztek meg a kismamához, akit az újszülöttel együtt azonnal kórházba szállítottak.

“Amikor tudatosult bennem, hogy otthon fog megszületni a gyermekem, mindenféle orvosi segítség nélkül, pánikba estem. Miután Kayden megszületett felsírt, de néhány másodperc múlva elhallgatott. Még lélegzett, de végig attól rettegtem, hogy a kisfiam a karjaimban fog meghalni – emlékezett vissza az apa, akinek az orvosok elmondták, hogy Kayden biztosan meghalt volna, ha ő nem vágja el idejében a köldökzsinórt.

A 28 esztendős édesanya valójában ikrekkel volt várandós, de időközben egyikük meghalt. Ezek után a kismama már veszélyeztetett terhesnek számított, így a császármetszést javasolták neki orvosai. Erre azért lett volna szükség, mert felmerült a gyanú, hogy az elhalt magzat miatt a placenta súlyos fertőzést kaphatott. Emiatt pedig a méhlepény nem vált le a méhfalról, így ha Dan nem tud időben cselekedni, akkor felesége elvérzett volna, kisfia pedig megfullad.

A babát és az újdonsült anyukát stabil állapotban szállították kórházba, ott pedig még egy hétig az intenzív osztályon ápolták őket. Azóta mindketten jól vannak és hazamehettek otthonukba.

Ezek is érdekelhetnek