KezdőlapHírekEgy apa igazi hőstettet vitt véghez - Cipőfűzővel mentette meg felesége és...

Egy apa igazi hőstettet vitt véghez – Cipőfűzővel mentette meg felesége és gyermeke életét

-

A 38 éves Dan Sparrow rövid időn belül cselekedni tudott, ezzel pedig megakadályozta, hogy felesége és gyermeke is életét veszítse. Dan az első kezébe kerülő tárgyat alkalmazta az életmentéshez.

A férfi 28 éves feleségénél váratlanul indult be a szülés, még arra sem volt idő, hogy a kórházba rohanjanak, valamint a mentősöknek sem sikerült időben a helyszínre érkezni.

A szülés azonban egy cseppet sem zajlott rendben, ugyanis a köldökzsinór rátekeredett a pár születendő gyermekének nyakára. Az apa halálra rémült, amikor ráeszmélt, hogy felesége és kisfia is komoly veszélyben van. Pillanatok alatt kellett keresnie valamit, amivel elvághatja a köldökzsinórt. Mást azonban nem talált, mint egy cipőfűzőt. Szerencsére Dan-nek sikerült azzal elvágnia a kisfia nyakára tekeredett köldökzsinórt. A mentősök húsz perccel az életmentő tett után érkeztek meg a kismamához, akit az újszülöttel együtt azonnal kórházba szállítottak.

“Amikor tudatosult bennem, hogy otthon fog megszületni a gyermekem, mindenféle orvosi segítség nélkül, pánikba estem. Miután Kayden megszületett felsírt, de néhány másodperc múlva elhallgatott. Még lélegzett, de végig attól rettegtem, hogy a kisfiam a karjaimban fog meghalni – emlékezett vissza az apa, akinek az orvosok elmondták, hogy Kayden biztosan meghalt volna, ha ő nem vágja el idejében a köldökzsinórt.

A 28 esztendős édesanya valójában ikrekkel volt várandós, de időközben egyikük meghalt. Ezek után a kismama már veszélyeztetett terhesnek számított, így a császármetszést javasolták neki orvosai. Erre azért lett volna szükség, mert felmerült a gyanú, hogy az elhalt magzat miatt a placenta súlyos fertőzést kaphatott. Emiatt pedig a méhlepény nem vált le a méhfalról, így ha Dan nem tud időben cselekedni, akkor felesége elvérzett volna, kisfia pedig megfullad.

A babát és az újdonsült anyukát stabil állapotban szállították kórházba, ott pedig még egy hétig az intenzív osztályon ápolták őket. Azóta mindketten jól vannak és hazamehettek otthonukba.

Ezeket is olvasd el

Az orvosok azt tanácsolták nekik, hogy vetessék el a deformitással rendelkező...

Sara és Chris Heller élete fenekestül felfordult, mikor az orvosok közölték velük, hogy a születendő gyermeküknek testi deformitása van. Feltették a kérdést, hogy szeretnék-e...