2022 július 4 hétfő
KezdőlapEmberekEgy blogger őszinte vallomása arról miért nem jó ötlet gyerekekkel együtt menni...

Egy blogger őszinte vallomása arról miért nem jó ötlet gyerekekkel együtt menni esküvőre

-

Ewa az úgynevezett “Okiem Elizabed” oldal üzemeltetője és szerzője is egyben. A nő Nagy-Britanniában él gyermekeivel együtt. Szabadidejében szereti megnevettetni az embereket, és olyan témákat boncolgat, amit mások nem szívesen. Az egyik témája:

“Vigyem a kisgyerekem esküvőre vagy jobb lenne ha otthon maradna a nagyival?”

Ez bizony nagyon-nagyon sok szülő dilemmája, akik szívesen elmennének barátaik esküvőjére. Ewa kifejtette egyéni véleményét ezzel kapcsolatban. Szerinte minden anya őrült, aki elviszi egy ilyen ünnepségre a gyerekét.

Erős észrevételek és összehasonlítások érkeztek a részéről.

Az első, hogy ha egy édesanya meghívót kap a barátaitól, amibe belefoglalják, hogy 12 éven aluli gyereket lehetőleg ne vigyen magával, akkor biztos, hogy dacból is megszakítja a kapcsolatot a párral.

“Egy kétéves gyerekkel nagyon nehéz egy esküvőn boldogulni. Meghallja a zenét és azonnal táncra akar perdülni, még az első tánc alkalmával. Állandóan a menyasszony és a vőlegény lába alá kerül, amivel igencsak el tudja rontani a hangulatot. Az ilyen jellegű pillanatok mindenkinek kellemetlenek kivéve az anyáknak, akik még viccesnek is tartják gyerekük viselkedését.”

“Még rosszabb, mikor a cirkuszolás, hisztizés, szófogadatlanság a templomban kezdődik. A templomi szertartásnak, fogadalomtételnek is megvan a maga meghitt pillanata, amibe nem gondolnám, hogy egy kisgyereknek bele kellene kiabálnia, gügyögnie, sírnia…stb. Az oltár előtt álló fiatalok pedig ilyenkor még a saját gondolatiakat sem hallják, nemhogy a pap szavait. Ilyenkor mit csinál az édesanya? A következőt: “Ó kicsim, értsd meg anyu szeretné látni ezt a meghitt pillanatot. Ülj le szépen idea padra és nyugodj meg.” – most komoly?!

Az utolsó érv, ami miatt nem célszerű elvinni a gyereket egy esküvőre a vendégek ittas állapota.

Szóval, kedves anyukák, ha a pár arra kér titeket, hogy ne vigyétek el gyermekeiteket az esküvőre, azt tiszteletben kell tartani. Mivel általában jóval korában kiértesítik a vendégeket, így bőven van idejük arra, hogy felügyeletet biztosítsanak nekik. Higgyétek el a gyerek egy estét ki fog bírni. Minden párnak joga van ahhoz, hogy a nagy napot úgy töltse, ahogy szeretné.

A legtöbb anya csak azért akarja magával vinni a gyerekét egy ilyen alkalomra, hogy felvágjon vele. Nem gondolnám, hogy az életnek csak egyetlen aspektusa van, amivel dicsekedni lehet.

Természetesen nem minden anya ilyen, vannak olyanok, akik belátják, ha valaminek nincs értelme vagy tiszteletlenség.

Te mit gondolsz erről? Szerinted sincs keresnivalója egy gyereknek egy esküvőn?

Ezek is érdekelhetnek