2022 december 2 péntek
KezdőlapHírekEgy brüsszeli kórház dolgozói hátat fordítottak a miniszterelnöknek

Egy brüsszeli kórház dolgozói hátat fordítottak a miniszterelnöknek

-

A brüsszeli Szent Péter Kórház fontos helyszíne volt a koronavírus-járvány elleni harcnak, ugyanis az ország első fertőzöttjét ápolták az intézményben, majd a további betegeket is ide szállították. Sophie Wilmes, Belgium miniszterelnöke látogatást tett a kórházban, de meg sem fordult a fejében, hogy a dolgozók ilyen fogadtatásban részesítik majd.

A kórház orvosai és ápolói díszsorfalat álltak a miniszterelnök asszonynak, de ahogy a konvoj melléjük ért, hátat fordítottak neki.

A néma demonstráció a szakszervezetek szerint a kormányzati válságkezelés hibáinak elkövetése miatt volt. A dolgozók fel akarták hívni a miniszterelnök figyelmét erre, valamint az egészségügy alul finanszírozására, alacsony fizetéseikre, a magas túlóraszámra és nem utolsó sorban a munkaerő hiányára.

A kórház igazgatója nem ítélte el azt, ami történt és elmondta, nagyra értékeli Wilmes látogatását. Végül azt is hozzátette, hogy kollégái erőn felül teljesítettek és rengeteg dolgon kellett keresztül menniük. A kormány közleményében egyértelmű célokat jelölt meg, mint a válság lehető legjobb kezelése, illetve azt is hozzátette, ehhez azonban, olykor nehéz döntések meghozatalára van szükség.

Belgium Olaszországot is megelőzte, ami a koronavírus-járványban elhunyt személyek számát illeti, ugyanis kilencezren estek áldozatul a vírusnak. Ez azt jelenti, hogy népességarányosan náluk vesztették életüket a legtöbben. Ebben a statisztikában szerepelnek a kórházak, idősotthonok, valamint a nem igazolt, de gyanús esetek is. Ez azért érdekes, mert a többi ország statisztikái nem terjedtek ki mindenre.

Ezek is érdekelhetnek