KezdőlapEmberekEgy édesanya, aki abbahagyta a takarítást - Néhány nap múlva megmutatta milyen...

Egy édesanya, aki abbahagyta a takarítást – Néhány nap múlva megmutatta milyen állapotban van a ház

-

Minden nő és édesanya tudja, hogy mi vár rá odahaza, ha végez a munkahelyén. Bizony, egy halom mosatlan, telerakott szennyestartó, egy kosárnyi vasalatlan ruha, hisztiző gyerekek és egy lusta partner, aki a kisujját nem mozdítja, hogy valami pozitív változás álljon be a lakás rendjébe. Persze vannak kivételek, ugyanis akadnak férfiak, akik nagyon rendszeretők és vannak olyan nők is, akiket az sem érdekel ha felzabálja őket a kosz.

Azonban előfordulnak olyan napok, mikor a nők is kimerülnek és semmi kedvük elmosogatni a tányérokat, vagy összehajtani a tiszta ruhákat, elpakolni a gyerek játékait a szoba közepéről és még sorolhatnánk. Egy édesanya, aki a Miss Potkin álnéven regisztrált a Twitterre jól tudja mivel jár egy otthon rendben tartása.

Az édesanya egy zseniális ötlettel állt elő. Kitalálta, hogy tudná takarításra ösztönözni a család többi tagját is. Feladta, hogy segítséget kérjen, és azt, hogy a család önmagától elkezd neki segíteni. A legjobb és legbölcsebb döntésnek azt tartotta, ha semmit sem csinál.

“Két nappal ezelőtt eldöntöttem, hogy nem fogok mosni. Az ételeket elkészítem, hisz enni kell, de nem fogok elmosogatni senki után. A halom azóta persze növekszik a konyhában, de megvárom míg az összes tiszta edény és evőeszköz elfogy. Kíváncsi leszek kinek lesz elege előbb.” – mondta Miss Potkin

Három nappal később még magasabb lett az a torony és egyre kevesebb a tiszta evőeszköz. Az édesanya viszont még ekkor sem tett semmit. Mikor már felhasználták az utolsó tányért és kanalat, hallotta, hogy a fogaskerekek elkezdtek mocorogni a családban. Valószínű nem értették, hogy miért nem pakolja be az edényeket a mosogatógépbe.

Ezen a napon megnyerte az első csatát, ugyanis arról számolt be, hogy férje 965 nap után először vitte le a szemetet. Öröme azonban nem tartott sokáig, mert az edények még mindig a mosogatóban illetve mosogatógépben voltak…. piszkosan. A nő családja ekkor úgy döntött, hogy a nehéz tüzérséghez nyúl. A teát már nem megfőzték, hanem egy bébi etetőkanál segítségével merték bele egy vészhelyzetkor használt bögrébe, amit megmikróztak.

Ekkor Miss Potkin még jobban bekeményített. A folyamatosan gyarapodó koszos ruhákat nem volt hajlandó kimosni, amik csak gyűltek és gyűltek a földön.

Ezek után a nő újabb félsikert könyvelt el, mivel férje bepakolta a mosogatógépet ám nem indította el. Mint utóbb kiderült arra hivatkozott, hogy nem volt már rá ideje.

Egy idő után viszont a család többi tagja is rájött, hogy a ház rendben tartása, illetve a háztartás vezetése közös feladat, amiből mindenkinek ki kell vennie a részét.

A közösségi oldalak felhasználói le voltak nyűgözve az édesanya ötletétől. Mások a saját tapasztalataikat mesélték el a posztok alatt, amit egy hasonló kísérlet során értek el.

“23 nap telt el, mire a párom eldöntötte, hogy kimossa a koszos ruháit. Viszont egy idő után azt vettem észre, hogy a mosás helyett, új ruhákat vásárol és azokat veszi fel.” – írta az egyik.

Persze ahogy minden bejegyzésnél úgy itt is megérkeztek a rosszakarók és a kritizálók, akik mindig mindent jobban tudnak. Sokan azzal vádolták, hogy mocsokban él a családjával. Ezt Miss Potkin nem hagyta szó nélkül.

“Látom a Twitter kritizálói is felébredtek, ezért hadd magyarázzam el a dolgokat. Nem így élünk. Ennek az egésznek az volt a lényege, hogy megértsék és tiszteletben tartsák a munkám, és felismerjék, hogy olykor nekik is ki kell venniük a részüket a takarításból. Ez a két nap számomra szórakoztatóbb volt, mint bármi más. Úgy gondolom mindannyiunknak joga van saját kísérleteket végezni és a helyzetet a végsőkig feszegetni. Ez a mi döntésünk!”

Ti mit tettetek volna Miss Potkin helyében? Ugyanúgy hagytatok volna mindent, hogy lássátok valaki megmozdul-e?

Ezeket is olvasd el

A 40 éves négy gyermekes anya válás után teljesen megváltoztatta a...

Az emberek általában valamilyen meghatározó esemény után döntenek úgy, hogy tetoválást varratnak magukra. Ilyen például egy szeretett családtag, rokon, barát, társ, négylábú elvesztése, aki...