2022 július 2 szombat
KezdőlapÉrdekességekEgy esküvőszervező vallomása: 7 jel, ami rövid életű házasságra utal

Egy esküvőszervező vallomása: 7 jel, ami rövid életű házasságra utal

-

Az esküvőszervezők munkája csak a filmekben olyan vicces. A valóságban ez egy nagyon bonyolult és komoly feladat. Vannak speciális kurzusok a résztvevők számára, ahol különleges pszichológiát tanítanak. Nem meglepő, hogy egy szervezőnek komoly rálátásra az ifjú pár közös jövőjét illetően.
Egy ilyen munkakörben dolgozó szerint ezek azok a jelek, amelyek rövid házasságról árulkodnak.

1. Megalázó becenevek.

Egy esküvőszervezőnek koncentrálnia kell arra, hogy az ifjú pár mikét viszonyul egymáshoz. Abból, ahogy a pár egymást hívja vagy becézi sok minden kiderülhet. A megalázó, enyhén sértő becenevek lehet, hogy viccesen hangzanak, de később agressziót és megvetést szülhet. Ilyenek, mint például a malacka, dagifej, boszorka stb.

2. Az egyik partner döntéseket hoz a másik háta mögött.

Néha az egyik pár igyekszik módosítani bizonyos dolgokon az esküvővel kapcsolatban a partnere háta mögött. Ez persze nem az, amikor szeretnénk meglepni a párunkat valamivel a szertartás alatt. Például, amikor egy-egy nem kedves rokont kihúzunk a meghívottak listájáról a párunk tudta nélkül. Az ilyen intrikák sosem jelentenek semmi jót.

3. Az egyik partner nem vesz részt az esküvői megbeszéléseken.

A férfiakat kevésbé érdeklik a részletek, mint a nőket. Számukra teljesen mindegy, hogy milyen virágok, színek és szalagok lesznek a székeken. Milyen kekszből legyen a torta. Ettől függetlenül, általában jelen vannak minden megbeszélésen, hogy ezzel támogassák a párjukat. Egyes szervezők azt mesélik, hogy bizonyos esetekben csak az ünnepségen ismerik meg a menyasszonyt vagy a vőlegényt. Ez is egy intő példa. A házasság egy közös munka, a felelősség mindkét fél részére egyaránt kijár.

4. Ha nem akarnak kompromisszumot kötni.

Zenekar, díszítés, meghívók stb. Ezeken mind-mind össze lehet veszni. Van úgy, hogy a partnerek ezt nem tudják megbeszélni és haraggal, könnyekkel vértezve vitatkoznak. Várható egy folyamatos feszültség köztük a szertartás alatt. A kompromisszum nélkülözhetetlen mind a házasság, mind a hosszú boldog élet folyamán.

5. Ha a rokonoknak nem szimpatikus a “kiválasztott”.

Ha a rokonok nyíltan kimutatják az esküvőn is, hogy nem elégedettek a “párválasztással”, az egy nagyon intő jel. Még akkor is, ha csupán viccelődés szintjén. A legrosszabb az, amikor az egyik fél még támogatja is a felbujtókat. Az ilyen helyzetek rendkívül kellemetlen szituációkat okozhatnak és semmi jót nem vetítenek előre.

6. Túl sok alkohol.

Ha az ifjú pár túl sok alkoholt fogyaszt az esküvő alatt… főleg még a lagzi előtt, mert az feszültségről árulkodik. Egy természetes izgalom az normális, de nem kell a sárga földig innunk magunkat azzal a címszóval, hogy “izgulok”. Egy alapos italozás során akár botrányba is fordulhat az egész ceremónia.

7. Ha az esküvő miatt eladósodik a pár.

Egy esküvőt csak akkor szabad bevállalni, ha az tényleg finanszírozható a család “jólétének” károsodása nélkül. Ellenkező esetben a fiatal pár ahelyett, hogy a mézesheteiket töltenék majd, a számlák miatt ülnek gyomorgörcsben. Ez pedig vitákhoz és veszekedésekhez vezet.

Ezek is érdekelhetnek