2022 június 27 hétfő
KezdőlapEmberekEgy ex-hacker bemutatja, hogyan lehet kiszúrni a rejtett kamerákat néhány egyszerű lépésben....

Egy ex-hacker bemutatja, hogyan lehet kiszúrni a rejtett kamerákat néhány egyszerű lépésben. Ha nem akarod, hogy kukkoljanak, akkor ezeket ismerned kell!

-

Az Airbnb lenyűgöző választás tud lenni egy kirándulás, több napon át tartó városnézéses nyaralás során, mely maximálisan ki tudja elégíteni a vendégek igényeit. Sajnos ebben az esetben is igaz a mondás, miszerint “Nem minden arany, ami fénylik.” A pozitív elbírálás nem minden Airbnb tulajdonost illet meg, mivel akadnak, akik készek nem becsületes üzletet folytatni. Ez állítólag azért van, mert nem tudják személyesen biztosítani a szállások biztonságát.

Az ex-hacker, Marcus Hutchins megosztotta TikTok-on, hogyan lehet kiszúrni az Airbnb-ben fellelhető rejtett kamerákat.

Marcus Hutchins ellen két bűncselekmény miatt emeltek vádat, az egyiket még tizenéves korában, mikor digitális hackeléssel foglalkozott. Ám a legtöbb ember valószínű a WannaCry ransomware támadás átmeneti megállítása által ismerte meg nevét. Online felületeken a MalwareTech nevet használja.

Ige, ő valóban egy igazi zseni, aki jelenleg a Kryptos Logic kiberbiztonsági cégnél dolgozik. Most felfedi azokat a módszereket, mellyel könnyűszerrel ki lehet szúrni a rejtett kamerákat az Airbnb-ben.

Az informatív videó olyannyira vírusossá vált, hogy több mint 16 millióan tekintették meg.

“Vegyük például ezt a tűzjelzőt, ami közvetlenül az ágy felett helyezkedik el. Az egyik módja annak, hogy lásd a kamerát, ha egy jó erős fénnyel megvilágítod.”

“Ha kamera lencse, akkor kékes visszaverődést fog mutatni. Tesztelhető is, ha megvilágítod a telefonod kamerájának lencséjét. Ekkor láthatod, hogy néz ki a kamera fény alatt.”

“Látszik, hogy ez az óra tükröződik, ám ha erős fénynek vetik alá….

…átlátunk az üvegen és látjuk, hogy ott a kamera.”

“A fali töltő, ami be van dugva, szintén kamera. Ha rávilágítunk…

…láthatjuk azt a kis lyukat a közepén kék tükröződéssel – ez kamera lencse.”

“Az éjjellátó kamerák infravörös LED-eket használnak ahhoz, hogy lássanak a sötétben. Ha lekapcsoljuk a villanyokat és bekapcsoljuk az előlapi kamerát, akkor valóban látjuk ezeket a LED-eket.”

“Ezen az órán már látható az infravörös LED. De ha eltakarjuk a fő LCD kijelzőt, akkor sokkal jobban lehet látni őket.”

“Ezek a kameralencsék nagyon picik, ahogy itt is látható. Tehát bármibe el lehet őket rejteni, még egy falon lévő lyukba is. Ha ellenőrizni szeretnéd a gyanús eszközöket akkor nézd meg a lyukakat a fürdőszobában vagy az ágynál.”

Íme a videó, ami illusztrálja a folyamatokat:

@malwaretech

Reply to @safarijackza How to find hidden cameras in AirBnBs ##safety ##travel

♬ original sound – Marcus Hutchins

Ti szúrtatok már ki ilyen kamerákat, vagy gondoltátok, hogy el vannak rejtve a szálláson?

Ezek is érdekelhetnek