2022 május 16 hétfő
KezdőlapÉrdekességekEgy fiatalkorú cipőt próbált lopni, de elkapták. Amikor elmesélte a megható történetét...

Egy fiatalkorú cipőt próbált lopni, de elkapták. Amikor elmesélte a megható történetét akkor maguk a rendőrök vették meg neki a cipőt

-

Még december elején történt az eset, amikor is egy kansasi szupermarket biztonsági őre elfogott egy fiatal fiút, amiért cipőt akart lopni a boltból. Az őr habozás nélkül kihívta a rendőrséget, akik kiérkezésükkor át is vették a tinédzsert, de mielőtt bevitték volna az őrsre elbeszélgettek vele tettéről. A tizenéves elmesélt egy megható történetet, amit később a rendőrség meg is osztott a Facebook oldalukon.

A fiatalkorú srác elmesélte, hogy árvaházban nevelkedik és a cipőre azért lett volna szüksége, hogy végre elmehessen dolgozni és pénzt kereshessen, hogy el tudja tartani saját magát. A rend éber őrei szépen és türelmesen végighallgatták a fiú történetét, akik úgy döntöttek, hogy segítenek rajta.

Annyira meghatotta őket a történet, hogy végül elengedték és megvásárolták neki azt a cipőt, amit el akart tulajdonítani a boltból. A gyerek egyáltalán nem számított arra, hogy szomorú története meg fogja hatni a rendőröket és ajándékot vesznek neki. Nagyon megérintette, amikor a két járőr átadta neki a cipőt. Az egyik felhívta az árvaházat, hogy jöjjenek érte a szupermarkethez, a fiú eközben könnyáztatta tekintettel nézett két megmentőjére. A rendőrök abban bíztak, hogy ezzel a megmozdulással elindították őt a helyes úton és nem fogja többé megszegni a törvényt.

Ezt követően a Roland Park-i rendőrség, közzétette ezt a történetet a Facebook oldalukon, ahol a kapitány megdicsérte alkalmazottjait. Azt mondta, hogy néha meg kell hallgatni az elkövetőknek a történetét és levonni belőle a következtetéseket, ez most egy olyan helyzet volt, ahol nem volt szükség a letartóztatásra. Főnöküket büszkeséggel töltötte el, hogy ilyen remek és empatikus rendőrei vannak.

“Amikor meghallottam a történetet könnybe lábadtak a szemeim.” – mondta a kapitány.

A minap felkerült egy kép az oldalukra a lent látható képpel. Ezt a kávéfőzőt kapták ajándékba a rendőrök amiért segítettek a rászoruló fiúnak. Ez egy nagylelkű adomány, amiért a rendőrség egyébként nagyon hálás. A kapitány azt mondja, néha az együttérzés többet segít egy adott illetőn, mint a bilincs. Egy csésze kávét ittak annak az illetőnek a tiszteletére, akitől ezt a mesés ajándékot kapták.

“Ez csodálatos meglepetés volt, mindannyian nagyon örülünk. Ez a csésze kávé tökéletesen tükrözi, hogyan szolgáljuk a közösségünket.”

Ezek is érdekelhetnek