2022 november 29 kedd
KezdőlapEmberekEgy helikopterről, ejtőernyő nélkül vetette magát a mélybe a brit férfi

Egy helikopterről, ejtőernyő nélkül vetette magát a mélybe a brit férfi

-

Van, aki szereti kísérteni a sorsot és imád veszélyesen élni. Többek között ezért nem vagyunk egyformák, ami nagyon jó dolog. Számos olyan sport létezik a világon, ami rejt magában veszélyeket, kedvelői pedig önként és dalolva vetik bele magukat az élvezetbe. Ugyanígy tett egy brit férfi is, aki egy negyven méter magasan szálló helikopterből vetette ki magát. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor tette mindezt ejtőernyő nélkül. Mielőtt még bárki megijedne, a helikopter alatt negyven méterrel nem szárazföld, hanem a tenger volt. A 34 éves John Bream, becenevén Repülő hal korábban a brit hadsereg ejtőernyőse volt. A férfi hétfőn hajtotta végre a hajmeresztő ugrást a Portsmouth közelében fekvő Hayling-szigetnél. Az ugrás sebessége elérte a 130 kilométer/órát.

Ilyen magasságból a tenger sem puha párnaként viselkedik, így bőven volt veszély az ugrásban. A vízbe csapódáskor John elvesztette az eszméletét, ugyanis éppen a fejét ütötte meg. A férfi mutatványát búvárok kísérték figyelemmel, így gyorsan ki tudták húzni a vízből, ám ennek ellenére kórházba kellett szállítani. A mentőben már magánál volt, sőt, tréfálkozott is tettén.

John Bream Guinness-rekordnak és adománygyűjtésnek szánta a cseppet sem biztonságos ugrást, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy valóban világcsúcsot állított-e fel.

Az adományt pedig a brit hadsereg mentális egészséget védő alapítványának gyűjtötte.

Ezek is érdekelhetnek