2022 december 4 vasárnap
KezdőlapEmberekEgy kétéves gyermeket zártak a mosógépbe - Az ítélet megdöbbentő

Egy kétéves gyermeket zártak a mosógépbe – Az ítélet megdöbbentő

-

A kétéves kisfiú a poklok poklát élte át, ez pedig két felnőtt ember műve volt, akik azt hitték, vicces lesz bezárni a mosógépbe egy védtelen kisfiút. A kisgyerek sírt, ők pedig jól szórakoztak ezen. Az ügyben rendkívüli ítélet született.

Az eset még 2018-ban történt Lengyelországban. Természetesen mindenit sokkolt a szerencsétlenül járt kisfiú története és az esetről készült videofelvétel, amelyen jól látszik, hogy egy férfi beteszi a babát a mosógép dobjába, majd rázárja az ajtót. A kis Kacper rémülten sírni kezdett, a férfi és társa pedig csak nevettek a dolgon és azt mondták: “Baba a mosógépben 2”. Ebből arra következtethetünk, hogy nem először fordult elő, hogy Kacper ott kötött ki.

A kisfiú kilenc másodpercet töltött a mosógépben, de az esetről készült felvétel eltűnt az internetről. Még ezelőtt viszont a felhasználnók értesítették a rendőrséget, ahol felvették az ügyet.

A gyermek 21 éves édesanyja dolgozott és párjára bízta Kacpert, de amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek már csak az anya és a kisfiú voltak otthon. Időbe telt, míg a hatóságok rábukkantak a férfire. Kórházba szállították a babát és édesanyját is, ahol kiderült, a kicsi nem sérült meg.

A nyomozás során az anya elmondta, hogy amíg ő dolgozott, 22 éves élettársa és annak 19 éves barátja vigyázott kisfiára. A mosógépes incidens mellett még aznap a két férfi feltöltött egy olyan fotót is, amin cigaretta van egy kisgyerek szájában. Ez a felvétel is felkerült az internetre.

A két vádlott elismerte, hogy alkoholt fogyasztottak, miközben a gyermekre vigyáztak és kiabáltak is Kacperrel. A kicsi anyja megpróbálta megvédeni élettársát. Azt mondta, “mindenkivel megesik, hogy iszik, de nem ivott sokat”.

A bíróság megdöbbentő ítéletet hozott az ügyben.

2019 januárjában az ügyészség Thomas K-t és barátját, Adam B-t testi és lelki sérülés okozásával vádolta meg, egy kétéves kisfiúval szemben. A nyomozók szerint a két férfi közvetlen életveszélynek vagy súlyos egészségkárosodásnak nem tette ki a gyermeket.

A bíróság ítélete meglepő és egyben felháborító. Az anya élettársát másfél, annak barátját pedig egy év börtönbüntetésre ítélték, de az ítélet nem volt jogerős, a vádlottak fellebbeztek. A fellebbezést a radomi kerületi bíróság megvizsgálta és enyhített a két férfi büntetésén. Előbbi másfél év helyett egyet, utóbbi pedig egy év helyett nyolc hónap börtönbüntetést kapott.

A bíróság ugyan elismerte, hogy tettük elítélendő, de közvetlenül nem okoztak sérülést a kétéves fiúnak és életveszélybe sem került. “Pusztán” szabadságától fosztották meg a gyermeket, de ez sem tartott sokáig, mindössze néhány másodpercet volt a mosógépben. Az ítélet már jogerős.

Ezek is érdekelhetnek