2022 május 21 szombat
KezdőlapEmberekEgy kilencéves kislány, aki zseniálisan játszotta ki az őt követő gyanús férfit...

Egy kilencéves kislány, aki zseniálisan játszotta ki az őt követő gyanús férfit – Íme a videó

-

Sajnálatos módon rengeteg gyermekeltűnést jelentenek be szerte a világon. Akadnak országok, ahol naponta, de van, hogy kétpercenként tűnnek el gyerekek és nem is mindig bukkannak a nyomukra. Ronald Reagan, az Amerikai Egyesült Államok 40. elnöke, május 25-ét tette meg az eltűnt gyermekek világnapjaként. Ekkor azokra a gyerekekre emlékeznek, akik soha nem kerültek vissza családjukhoz, illetve soha nem találtak rájuk.

Rengeteg szülő rémálma, hogy egy nap eltűnik a gyermeke és többé nem látja. Pontosan az ilyen helyzetek elkerülése végett van felnőtt kísérő a gyerekek mellett, ám ahogy telik múlik az idő a fiatalok egyre önállóbbak akarnak lenni. Sokan egy bizonyos kor után már cikinek tartják a felügyeletet és teljes szívükből küzdenek ellene. Ilyenkor a szülő nagy nehezen de beadja a derekát és fokozatosan “kopik” le a gyerekről. Kezdetben már nem kíséri el őt az iskola bejáratáig, csak a kapuig, majd a sarokig, a kereszteződésig és így tovább, míg végül egyedül jár.

Annak érdekében, hogy eme táv alatt semmi probléma ne történjen fel kell készíteni a gyereket az esetleges helyzetekre. Meg kell neki tanítani, hogy ne álljon szóba idegenekkel, ha leszólítja valaki egy autóból eszébe se jusson odamenni, és bizony arra is meg kell tanítani, hogy mit kell tennie ha valaki elkezdi követni.

A mai posztunkban egy kilencéves iskoláslány zseniális módon játszotta ki az őt követő férfit. Az esetről felvétel is készült, amit a térfigyelő kamerák rögzítettek. A videón tökéletesen látszik, ahogy az iskolából hazatérő kislányt egy gyanús férfi követi. Amint a gyerek megérkezik a lépcsőházukhoz, a mögötte somfordáló férfi csak áll és vár, hogy végre kinyíljon az ajtó.

Miután a kislány bemegy a házba, a férfi elkapja az ajtót és utána megy az épületbe. A további történéseket a lépcsőház kamerája veszi fel.

A lány szépen elindul a liftek felé, ám egy hirtelen mozdulattal irányt vált. A férfi még pont látja őt, de ő nem vált irányt, hanem a liftekhez megy.

Arra viszont még ő sem számított, hogy míg a lifteknél ácsorog addig a lány szépen kimegy a bejárati ajtón.

Egy kis várakozás után a meglógott kislány után megy, aki már egy felnőtt felügyelete mellett tér vissza a lépcsőházhoz.

Nagy valószínűséggel elmondta neki, hogy mi történik és a segítségét kérte. Mikor a gyanús alak meglátja, hogy felnőttel tér vissza, egyszerűen csak elsétál mellettük, mintha mi sem történt volna.

Az eset még 2020. januárjában történt Oroszországban. A hírek szerint a férfit azóta már őrizetbe vették. A közzétett videóban az “Active Self Protection” egyik embere hívja fel a figyelmet, hogy mennyire fontos az ilyen helyzetekre felkészíteni a gyerekeket.

Az Active Self Protection képviselője a következőket tanácsolta.

Ha lehetőség van rá, a lehető leggyorsabban be kell csukni a lépcsőházak bejáratait, hogy ne is legyen esélye egy idegennek belógni.

Az egyik legfontosabb tényező, a hidegvér és a nyugodtság, hogy a gyerek képes legyen tiszta fejjel gondolkodni és felmérni a lehetőségeit.

A 9 éves kislány a lépcsőház bejáratán lógott meg a gyanús alak elől, ami lehet jó és rossz döntés is, mivel kint egy tettestárs vagy bárki ugyanúgy elragadhatja.

Az efféle emberek tökélyre fejlesztették, hogyan maradjanak észrevétlenek ezért is veszélyesek. Fontos, hogy a legapróbb jeleket, rezzenéseket is felismerjék a gyerekek.

Minden embernek van belső hangja, mely veszély esetén is figyelmeztet. Erre figyelnie kell a gyerekeknek is, és ha a helyzet megkívánja akkor azonnal kell keresni egy felnőttet, aki védelmet nyújt.

Ahelyett, hogy a kislány elszaladt vagy kiabált volna, végig higgadt volt és valószínű ettől tudott tisztán gondolkodni.

Íme a felvétel:

Ezek is érdekelhetnek