Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapEmberekEgy óvodás lefestette az anyját... Az anyuka azt hitte a föld alá...

Egy óvodás lefestette az anyját… Az anyuka azt hitte a föld alá süllyed, mikor meglátta a képet…

-

Egy óvodás lerajzolta / lefestette az anyját. Általában egy ilyen „remekmű” büszkeséget ébreszt az anyákban, és a meghatottságtól könnycsepp szökik a szemükbe. Hát… ezúttal nem. A fiú anyja azt mondja, hogy… megalázva érezte magát.

Egy óvodás lefestette az anyját

Mit festett már megint? Sok anya ezt gondolja. De megsemmisültnek érezte magát, amikor meglátta a remekművet. Az óvodában a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy készítsenek egy portrét édesanyjukról. Nikki fia, Britton örömmel teljesítette a parancsot. De amikor meglátta a portrét, ledöbbent.

kep 2022 07 27 183725295

Az óvónők kezdetben nagyon meglepődtek, amikor meglátták a kisgyerek munkáját. De végül úgy döntöttek, hogy Jacek portréját kiállítják más gyerekek által készített képek közé. Az anyukának egyáltalán nem esett jól a dolog…

kep 2022 07 27 183433076

„Az én kis Picassóm”

Jack nagyon büszke volt a munkájár, de a fiú művészi tehetségének értékelése ebben az esetben háttérbe szorult. Nikki Britton bevallja, hogy kínosan érezte magát. 

Az osztálya közgyűlésén láttam először, ahol az én kis Picassóm büszkén mutatta a képet az egész óvodának, beleértve a többi gyerek szüleit is.

Mikor mindenki meglátta, hallottam, ahogy a többi szülő kuncog. Szinte a föld alá süllyedtem szégyenemben…

De Nikki nem tudott haragudni a kisfiára. Amikor megkérdezte tőle, miért festette meztelenre, a fiú lefegyverző őszinteséggel bevallotta:

Nem volt időm ruhát festeni rád…

kep 2022 07 27 183738740

Egy ilyen tárgyilagos érveléssel szemben nehéz közömbösnek lenni. Hiszen az igazi művészethez idő kell, egy portrét nem lehet csak úgy pillanatok alatt elkészíteni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!