2023 február 6 hétfő
KezdőlapEmberekEgy óvodás lefestette az anyját... Az anyuka azt hitte a föld alá...

Egy óvodás lefestette az anyját… Az anyuka azt hitte a föld alá süllyed, mikor meglátta a képet…

-

Egy óvodás lerajzolta / lefestette az anyját. Általában egy ilyen “remekmű” büszkeséget ébreszt az anyákban, és a meghatottságtól könnycsepp szökik a szemükbe. Hát… ezúttal nem. A fiú anyja azt mondja, hogy… megalázva érezte magát.

Egy óvodás lefestette az anyját

Mit festett már megint? Sok anya ezt gondolja. De megsemmisültnek érezte magát, amikor meglátta a remekművet. Az óvodában a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy készítsenek egy portrét édesanyjukról. Nikki fia, Britton örömmel teljesítette a parancsot. De amikor meglátta a portrét, ledöbbent.

kep 2022 07 27 183725295
Egy óvodás lefestette az anyját... Az anyuka azt hitte a föld alá süllyed, mikor meglátta a képet...

Az óvónők kezdetben nagyon meglepődtek, amikor meglátták a kisgyerek munkáját. De végül úgy döntöttek, hogy Jacek portréját kiállítják más gyerekek által készített képek közé. Az anyukának egyáltalán nem esett jól a dolog…

kep 2022 07 27 183433076
Egy óvodás lefestette az anyját... Az anyuka azt hitte a föld alá süllyed, mikor meglátta a képet...

“Az én kis Picassóm”

Jack nagyon büszke volt a munkájár, de a fiú művészi tehetségének értékelése ebben az esetben háttérbe szorult. Nikki Britton bevallja, hogy kínosan érezte magát. 

Az osztálya közgyűlésén láttam először, ahol az én kis Picassóm büszkén mutatta a képet az egész óvodának, beleértve a többi gyerek szüleit is.

Mikor mindenki meglátta, hallottam, ahogy a többi szülő kuncog. Szinte a föld alá süllyedtem szégyenemben…

De Nikki nem tudott haragudni a kisfiára. Amikor megkérdezte tőle, miért festette meztelenre, a fiú lefegyverző őszinteséggel bevallotta:

Nem volt időm ruhát festeni rád…

kep 2022 07 27 183738740
Egy óvodás lefestette az anyját... Az anyuka azt hitte a föld alá süllyed, mikor meglátta a képet...

Egy ilyen tárgyilagos érveléssel szemben nehéz közömbösnek lenni. Hiszen az igazi művészethez idő kell, egy portrét nem lehet csak úgy pillanatok alatt elkészíteni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek