2022 május 17 kedd
KezdőlapTech & TudományEgy professzor szerint ügyesen átverték az egész világot a vírussal

Egy professzor szerint ügyesen átverték az egész világot a vírussal

-

Egy ilyen helyzet mindig szétválasztja az embereket. Egyesek a karantén alatt otthon ülve, rettegve itták a média minden szavát. Mások meg inkább az összeesküvés-elméleteket osztogatták az ismerőseik között. Ugyanez a helyzet az oltással is. Vannak oltástagadók, vannak oltáshívők. Most már 4 millió honfitársunk megkapta az adagját, még akkor is, ha köszönte szépen, de nem szeretett volna majomemberré változni. Természetesen nem is fog. Azért az ilyen jellegű összeesküvés-elméletekben a fantázia túlburjánzott.

Akárhogy tekintünk a dologra, mindig elgondolkodtató, ha egy “okos ember”, mondjuk egy professzor áll ki az igazáért és bírálja a kormányok intézkedéseit.

Legutóbb Isaac Ben-Israel, a Tel-Aviv Egyetem biztonsági képzésének vezetője állított olyan dolgokat, melyeken érdemes egy picit elgondolkodni.

Szerinte az egész világ hibásan reagált a járványra. Azt ő sem tagadja, hogy a vírus veszélyes lenne, de szerinte, amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan kioltja önmagát. Magyarán a járvány magától megszűnik és elpusztul nagyjából 40 nap elteltével, de mindenhol kevesebb ideig tombolna, mint 70 nap. Ergo a gazdaság leállítására egyáltalán nem lett volna szükség.

Gondoljunk Floridára, aki úgy volt vele, hogy megy minden tovább, hiszen a gazdaság leállításának beláthatatlan következményei lennének az államra nézve. Egyébként olcsón megúszták, hiszen az elhalálozási mutatók semmivel sem voltak rosszabbak, mint azon államokban, melyek szigorú intézkedéseket vetettek be (karantén, bezárások stb.)

Isaac professzor számításai szerint a különböző hullámok, az intézkedésektől függetlenül 40 nap alatt tetőznek, majd szépen, lassan lecsengenek. Bár erre még ő sem talált magyarázatot, hogy miért. Elképzelhető, hogy a klíma áll a dolog mögött, de az is lehet, hogy a vírusnak ennyi az élettartama.

Persze sorra jönnek az újabb hullámok, melyek már a vírus újabb mutációi. Gyakorlatilag egy újabb vírusról van szó. Ez a gond az oltással is. A koronavírus egy adott variánsára biztosan jó, de nem tisztázott, hogy miként reagál az újabb mutációkra, melyek sorra erősebbek, mint az előzők.

Szerinte az egész mögött a média áll, akik feleslegesen fújták fel a jelenséget, és nehéz lenne tagadni, hogy egy tervezett pánikkeltésről van szó. Az összeesküvés-hívok befolyásos gazdasági szereplőkről beszélnek, akik így próbálják újraindítani a gazdaságot, illetve újból szétosztani a pénzt.

A kérdés csupán az, hogy mikor jönnek majd a kínos kérdések, és mik lesznek a válaszok rá?!

Ti mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek